Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik notebook a jobb választás?

Melyik notebook a jobb választás?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

A két gép között rugózok. A webkamera óriási előny a legion gépbe de nem pótolhatatlan cserébe olcsóbb is. A gépet tervezésre, képszerkesztésre, videó vágásra használnám, statisztikai elemzésekhez és általános dolgokra használnám.

Utána olvastam a gépeknek és a következőkre lennék kíváncsi, vélemények, tapasztalatok minden jöhet. Ebből az üzletből szeretném rendelni mindenképpen.

Strapabíróság, olyan értelemben, hogy 2-3 év múlva recseg-ropog-e és használhatatlan vagy még simán jó-e? Tágabb értelemben a kérdés az általános anyagminőségre vonatkozik.

Hardver ugyan az mindkét gépben így az nem kérdés.

Akkumulátor kapacitás és élettartam.

További tapasztalatok. Saját szoftvere van mindkettőnek például a világítás és ventilátor vezérlésre.

Hűtés melyik gépben jobb?

Minden információ jól jöhet a témában. Köszönöm a válaszokat előre is.

2021. márc. 18. 18:30
1 2
 1/11 Fsms ***** válasza:
Asus párti vagyok. Nekem bejött.
2021. márc. 18. 19:05
 2/11 xKakashix ***** válasza:

[link]

én személy szerint ezt választanám az Asus helyett, csak egy 10-essel drágább és rtx 2060 van benne, hűtése is nagyon jó a laptopok között, +15k-ért meg 16gb ramosat kapsz ami nagy plusz

2021. márc. 18. 20:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Amd procisat választanék inkább. Azoknál nincs alternatíva? Körberöhögi szerencsétlen intelt, mind az alacsonyabb tdp, mind a hűvösebb működés, miatt. Ahol az intel elkezd throttlingolni, ott az amd-nél még mehet a kakaó
2021. márc. 18. 22:00
 4/11 anonim ***** válasza:
MIlyen szoftvereket akarsz használni tervezésnél?
2021. márc. 18. 22:46
 5/11 A kérdező kommentje:

Autocad, Inventor, Revit, Fusion 360. Emellett Mathlab, R Studio, SPSS, SigmaPlot. DJI Drone Simulator gyakorláshoz. Ezek bármikor bővülhetnek igazából de alapvetően ezekre.

Köszönöm egyébként a válaszokat.

Az Acer valóban megfontolandó bár nekem volt korábban egy Acer laptopom és felhasznált anyag tekintetében nagyon nem voltam vele megelégedve.

2021. márc. 19. 08:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Ami árban belefér ott olyanokat találtam, amiben 1650 ti van, ami azért lényegesen gyengébb az 1660 ti-nál viszont 4. gen Ryzen 5-7 proci van benne. Nem vagyok benne sajnos biztos, hogy megéri beáldozni a grafikus teljesítményt a proci miatt főleg, hogy nagyobb részt a GPU lesz meghajtva szerintem.
2021. márc. 19. 08:21
 7/11 anonim ***** válasza:
gyakorolgatni kisebb dolgokra elég egy 1650 is. én annó fúrógépet modelleztem le fullosra i5 6400al, meg 1050ti karival és az is lazán elég volt. a 1660 meg bőven nagyon fasza, az a 6gb vram untig elég. annyit javasolnék talán, hogy kérj bele még 8gb ramot. nem fog most még kelleni, de ha már ennyi pénz kiadsz akkor legyen 16gb
2021. márc. 24. 14:13
 8/11 anonim ***** válasza:
tapasztalataim szerint általánosan otthoni gyakorolgatásra, szárnybontogatásra elég egy valamilyen i5 proci, meg ezek az mx-es nvidiák is.
2021. márc. 24. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:
komolyabb renderelésekhez persze egy combos proci nem árt. tudod ez olyan, hogy ki mennyit hajlandó rászánni, de aggódnod nem kell az miatt, hogy esetleg nem fog jól futni valamilyen cad/render progi.
2021. márc. 24. 14:15
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítséget. A Legion-ra esett végül a választásom, kértem bele +8 Gb RAM-ot és tökéletesen fut rajta minden.
2021. márc. 26. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!