Miért nem müködik az új ramom?
Figyelt kérdés
Eddig 2x8 GB ramot használtam. Most vettem teljesne ugyan abból ramból még 2x8GB-ot, vagyis összesen 32 GB, de a gép csak 16ot érzékel. Az alap 64 GB-ig bírná.
(ugyan az a ram cikkszáma és minden)
2021. márc. 18. 17:36
1/9 A kérdező kommentje:
Alaplap 64 GB-ot bírna*
2021. márc. 18. 17:36
2/9 P.O.C. 

válasza:

A BIOS se látja vagy csak az operációs rendszer nem?
3/9 A kérdező kommentje:
BIOS-ban sem mutatja :/
2021. márc. 18. 18:20
4/9 anonim 

válasza:

Hány slot van az alaplapban? Illetve mi a típusa?
5/9 A kérdező kommentje:
Megoldottam közben! 1 és 2 slotban volt eddig a 16 GB ram, újakat beraktam slot3 és 4be és nem érzékelte. Régiek közül most slot 1 és 3, új 2 és 4 slotba van, és így működik. Legoztam vele 2 órát mire rájöttem mi lehet :D
2021. márc. 18. 19:39
8/9 A kérdező kommentje:
#6 igen, most már rájöttem. Csak azt hittem bárhogy működni fog mert koppra ugyan az a márka meg minden. Igaz 2 évvel később vettem az újat
#7 i5-8600
2021. márc. 19. 23:31
9/9 anonim 

válasza:

Az pedig elég mindenevő. Próbálgasd cserélgetni őket, hátha valahogy megeszi és elindul. Aztán ellenőrizd, hogy dual channel és normális órajelen, késleltetéssel műjödik-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!