Mi a fene történik?
Ma eladtam a 4GB-os, RX470-et 65 ezerért… :D
Nem hittem el… Holnap már 70-80-100 lesz? :D
Végülis ugye én már vagy egy éve nem játszom semmin és csak filmek mentek, szóval az intel HD 2500 tökéletes erre, főleg hogy Linuxon használtam, de gyerekek ez mi?
2 éve 31.900-ft-ért vettem most meg 65 ezerért megvették… :D

Ilyen a piac, a kicsi kínálat és nagy kereslet fellövi az egekbe az árakat. Jól jártál vele, fordított esetben pedig mindenki meg van szívatva, mert hatalmas ráfizetésekkel lehet kártyát venni.
Majd ha lecseng ez a bányász láz is, akkor meg úgy telítve lesz a piac a sok videokártyával, hogy a nagy kínálat és enyhébb kereslet letolja az árakat.
Magyarul ha akarnám töredékéért vissza tudnám venni vagy akár még jobbat is később? :D
Bár az igényeim azok ugye kicsik…
Most csak azt látom, hogy van pénzem, kevesebbet fogyaszt a gép, halkabb… Nagyon adja! :D

Nem a bitcoint kell nézni még mindig, mert az gpu-val nem gazdaságos. Ethereum a fő mértékadó a vga válságban.
Ha bedőlnek a kriptovaluták, akkor lesz kánaán a gamereknek. Erre mostanában semmi jel nem mutat...

Annó olvastam egy cikket, igazából a bányászok a kriptovaluta/watt -ot nézik és oda mennek, ahol ez a legjobb, már ha tudnak.
Ahogy én gondolom/tudom:
A vga-ból elfogynak a nagy teljesítményűek a globális piacról, így nem marad más az normál felhasználóknak, mint az alsóbb kategória. Vagyis ez a kereslet a lejjebbi kategóriákhoz hozzáadódik, így azok is drágává válnak.
Az árfolyamot illetőleg, minél többen bányásznak, annál kevesebbet fog majd érni egy egységnyi teljesítmény, viszont ezt kompenzálhatja az árfolyam növekedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!