Retro! Sata 1-hez hogyan tudok kompatibilissé tenni SSD-t?
Most nem vagyok gépközelben, csak tervezgetek, de beírtam a keresőbe az alaplapot, és rögtön ki is írta, hogy gond van.
SATA HDD még egyszerű eset, hiszen jumperrel vezérelhető, de SSD-nél mi a megoldás?
A problémát így írta le valaki:
nekem is ez a p4v88+ lapom van. Több helyen is írják, hogy a VIA vezérlők a ludasok ebben. Általánosságban jumper se kell a korabeliekhez sem, de ez a VIA valamiért nagyon károg az 1gbps-nél nagyobb sebességű meghajtókra, ezért be kell korlátozni a meghajtót, hogy felismerje.
Nyilván egyszerű megoldás egy sata-ide átalakító, de megpróbálnám első körben a sata képességeket használni.
B lehetőség:
SSHD. Erről mi lenne a vélemény? elvileg ezek közt vannak jumperezhetőek. Mekkora tárhely van ezekben flash chipen, és hogyan lehetne használni? Sosem volt SSHD-m. Max amúgy CoD2 korabeli játék menne rajta, tehát 2005 és régebbi játékok.

Sata az sata azaz kompatibilis.
Egy 840EVO-t én is egy sata1 P4 gépben használok.

Az SSHD teljesen másként működik mint egy SSD.
Az SSD részére úgy tekints, mint egy nagyobb méretű cashre. Nem is látszik önálló meghajtóként és az SSD saját elektronikája vezérli oly módon, hogy a leggyakrabban használt programokat tárolja ott valami öntanuló algoritmus alapján.
Ez valahogy úgy működik, hogy ha többször indítod ugyanazt a programot, akkor - ha megtanulta - pár indítás után gyorsabban fog indulni, mert az SSD részről fogja betölteni.
Nekem egy 500 GB-os Seagate Thin SSHD-m van. Ebben 8 GB az SSD mérete.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!