Milyen MacBookot vegyek 2021-ben?
Szia :)
Azt nem írtad, hogy milyen sulihoz is kell pontosan, de én nem feltétlen javaslom a MacBookot. Én már egyetemre járok, de látom hogy sok csoporttársamnak meggyűlik vele a baja. Ugye a Maceken nincs Word és társai, hanem valami más program. A tanárok viszont Wordben küldik el a dolgokat, mindent át kell szinkronizálni. Aztán például az én szakomhoz egy olyan programot használunk, ami nem jó Maces gépekhez, februárban indult a második félév, de sokaknak még mindig nincs meg a program.
Ez személy szerint csak az én véleményem, bocsánat ha nem szakszerűen fejeztem ki magam, nem vagyok annyira otthon a témában csak a tapasztalataimat mondtam el. :)
"a Maceken nincs Word és társai"
A csoporttársaid bicikli belsőben élnek? :D
Fogadok bölcsészek vagyok! :)
Láss csodát:
"a tapasztalataimat mondtam el"
Ami nincs. Csak hallottál valami egy balfék csoporttársadtól aki még a keresőt sem tudja használni és aztán azt ő ostobaságát osztottad itt tovább.
"olyan programot használunk, ami nem jó Maces gépekhez"
1. Ha intel processzoros a Mac, akkor arra lehet natívan windows tenni
2. A Virtualbox appal meg lehet windows futtatni a macOS-en belül is. (Az M1-eseken nem biztos, hogy működik!)
Kérdező: én is rohadt nagy bajban lennék ha most kellene vennem, nem tudnám eldöntei, hogy M1-es, vagy inteles gépet vegyek. Az biztos, hogy a szoftverfejlesztők nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minden fontos program elérhető legyen M1-es gépeked, de ehhez idő kell. Az olcsó, vagy ingyenes kis appokat meg valószünleg majd csak akkor írjákát amikor kihalnak majd az inteles Mac-ek végleg
Úgyhogy nálam egy picit az inteles gépek felé dől a mérleg nyelve. Az egy már bevált platform és biztosan fut rajta minden is! A bootcamp-al pedig windows is tudsz rá tenni.
Köszi a válaszokat!
#1 egyelőre gimnázium, de a későbbiekben is hasznomra válna.
Azt hiszem az M1 chipes Air lesz a befutó!
3!
Az oké, hogy én laikusként leírok valamit, és még közlöm is hogy laikus vagyok. Viszont te a bunkó parasztságoddal csak magadat járatod le. Mennyivel intelligensebb lettél volna, ha mindezt szépen, kulturált módon fogalmazod meg. Na mindegy, majd legközelebb ;)
Én csak azt tudom, hogy ők nem Wordöt használnak, hanem valami mást. Örülök hogy te megmutattad hogy van lehetőség Wordre is, akkor ez a probléma megoldva.
Társadalomtudományi karon vagyok egyébként.
A tapasztalatomat mondtam el. Azt tapasztaltam, hogy a csoporttársaimnak sokszor vannak problémái a Maccel.
Az utolsó reagálásodra pedig nem tudok érdemben válaszolni, Spss ami nem megy nekik.
Ennyit szerettem volna mondani. Legyen további szép napod :)
Ja a játékra akartam még reagálni, csak le kellett szedálnom magam 1 sörrel, mert megfájdult a halántékom attól, hogy nincs a Mac-re Office...
Elnézést, hogy érzékeny lelkdbe gázoltam!
Szóval játékra inkább az M1! Annak sokkal jobb a VGA-ja!
És mindenképpen 16 giga rammal vedd!
Mindkét verzióhoz rendelhető opcióként a 16GB RAM!
Azt vedd figyelembe, hogy az integrált VGA a RAM-ból fogja le magának a memóriát...
Illetve a RAM-ot nem fogod tudni sehogyan bővíteni, a tárhelyet viszont - külső tárhely, és/vagy felhőtárhely igénybevételével igen!
(ráadásul a nagysebességű portok miatt kompromisszumot sem kell kötni)
Én a tárhelyen spórolnék inkább mint a memórián!
8GB már ma sem feltétlenül elég.... tapasztalom sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!