Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Ventoy biztonságos?

A Ventoy biztonságos?

Figyelt kérdés

Szeretnék multiboot lemezt készíteni, mert sok rendszert használok. De én virustotalon megnéztem és 2 motor jelzett (lehet túl paranoiás vagyok...) ez valos vagy sem. Biztonságos Ventony segítségével telepíteni? Válaszokat köszi :)

Vírusteszt link:

[link]

2021. márc. 16. 19:14
A kérdező szavazást indított:
Igen megbízható, nyugodtan használd!
Nem megbízható, inkább felejtsd el!
Nem tudom.
7 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A legutóbbi, hivatalos Github-oldalukról származó kiadásban:

[link]

elérhető futatható állomány vizsgálata:

[link]

2021. márc. 16. 21:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem
2021. márc. 16. 22:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Tehát a 1.0.38 verzió megbízható? Mert az SecureAge APEX bár csak veszélyesnek ítélte. Te felraknád és mernéd használni ?
2021. márc. 16. 22:08
 4/11 anonim ***** válasza:

"Mert az SecureAge APEX bár csak veszélyesnek ítélte."

Ez lehet false positiv - vagyis hamis - jelzés.

Nyílt forrású szoftver, átellenőrizhető a forráskódja:

[link]

több nevesebb szoftvertárban elérhető, több oldalon elismerően írnak róla, van hivatalos oldala, ahol felveheted a kapcsolatot a fejlesztővel:

[link]

szóval feltehetőleg megbízható.

2021. márc. 16. 22:21
 5/11 A kérdező kommentje:
Értem
2021. márc. 16. 23:35
 6/11 A kérdező kommentje:
Na az eredmények. NEM NEM BIZTONSÁGOS!!
2021. márc. 17. 11:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, használhatatlan lett a pendrive :/ Bár lehet elcsesztem valamit :/
2021. márc. 17. 11:32
 8/11 anonim ***** válasza:

#6, #7: Annak, hogy "használhatatlan lett a pendrive" (ez miben nyílvánul meg?), semmi köze a "biztonságossághoz". Nagyobb a valószínűsége, hogy "elcsesztél valamit".

Ha a pendrive-ot újból szokványos adattárolóként akarod használni, akkor újra kell particionálni (Windowsban ott van erre a beépített Lemezkezelő: [link] ) és a partíciókat leformattálni.

2021. márc. 17. 12:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Ok,megvan. Elindult működik. Csak azért van virustotalon a jelzés mert bootolni lehet róla? Kösz a segítséget :)
2021. márc. 17. 13:32
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: A SecureAge APEX elvileg valamilyen "mesterséges intelligenciás" heurisztikus (tehát nem vírusadatbázisból dolgozó, ezért nem írja ki a potenciális kártevő pontos nevét) keresőmotort használ:

[link]

ami aztán sok fals pozitív találatot (ez azt jelenti, hogy a víruskereső olyan állományokat is vírusnak jelez) eredményezhet - erről itt is értekeznek:

[link]

2021. márc. 17. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!