Biztonságos AMD Ryzen 5 2600X procit 4,2GHz-en hajtani úgy, hogy max. terhelés alatt 1,416V feszültségen megy?
Teljes terhelés, azaz szintetikus teszt alatt stresszelve a 12 szál alatt 1.4V+? Az nagyon nagyon nem baráti.
Nem tudom 2600X, illetve ZEN+ alatt mennyit boostol a PBO, de szerintem jobban jársz vele, nem ér annyit 1.4V-on gyűrni az összes magot minimális all-core boostért.
Nálam az R5 3600-am megy ennyin (4.2GHz) 1.3V alatt, bár ez sem egy lottónyertes chip.
Elvileg egy átlagos 2600X chip 4.2GHZ-t 1.45-1.5V körül tudja "stabilan", tehát felejtős. Ha 3.9GHz-en megy stabilan 1.3-1.325V körül akkor az egy jó deal, de ha inkább játszol vele, akkor a PBO még mindig jobb lehetőség lehet, akár minusz VCORE offsettel (-0.03V ; -0.1V).
Illetve a RAM-od húzd (órajel, időzítés) inkább, azzal jóval hatásosabb eredményt érsz el Ryzen alatt, ha még nem tetted.
Hiába "csak" egy közép-kategóriás proci, én semmiképp sem használnám annyin.
Nem mellesleg ne offset-ekkel OC-zz, hanem fix feszültséggel, ha all-core OC-t csinálsz.
biztos segitenek ha irsz tuningos topikba
Ennyibol nem latom a problemad
muszaj magasabb fesz, sokkal magasabb is minel jobban huzod
hiaba "veszelyes"
nincs mas lehetoseg
monitoroznod kell mindent amit lehetz
ha stabil mi a gondod
biztos lehetne sokkal jobban finomhangolni de az rengeteg idot jelent es megeri?
amugy valoban megerte maga ez amit csinaltal? Van gyakorlati ertelme lathato
Milyen DS3H? B450 B550?
Fix órajel, és fix mag feszültség lenne a megfelelő all-core OC.
VSOC, azaz SoC feszültségnek nincs sok köze a mag feszültéghez, azt a RAM OC-hoz szokás feljebb tolni, tőleg dual rank moduloknál. Tehát akkor jól gondolom, hogy a RAM is húzva van, azért eredményezett jobb stabilitást az SoC feszültség emelése.
Gyári SoC feszültség AM4 alatt tudtommal 1.1V (1.087V) körül van, így a te + offseteddel az is nagyon magas, 1.2V-ig mondhatni biztonságosnak, de jellemzően teljesen felesleges, az 1.1V legtöbb esetben bőven elég. Én 3200MHz-s moduljaim is 3600-on mennek 1.1V SoC feszültséggel.
B450 egyébként.
#6: Stabilnak stabil, de hosszútávon a proci élettartamának nem tesz jót szerintem, ha magas feszültségen megy (szilícium degradáció). Videojátékoknál nagy különbség nincs, inkább vágóprogramok esetében jött ki a diffi OC és gyári órajel között, azért meg megérte szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!