A számítógépekbe való 3D grafikus gyorsító videokártyákat eredetileg milyen célra tervezték?
Csak az első 3D grafikus kártyák és gyorsítók számítanak ( pl 3dfx Voodoo ) vagy a rendes GPU-k? :D
Igazából tökmindegy, ezeket grafikus kép és "effektek" számítására és megjelenítésére tervezték. Ahogy fejlődtek a kártyák úgy lett egyre szebb a grafika és ezzel párhuzamosan nőtt a számítási teljesítmény. A 2000-res évek közepére elérték azt a szintet hogy a GPU-k számítási teljesítménye meghaladta a CPUkét, így már 2009 ( és a bitcoin megjelenése ) előtt is voltak olyan szuperszámítógépek amiknél az érdemi munkát GPU-k végezték CPU-k helyett.
Az ElTÉn is építettek így szuperszámítógépet, amivel valami csillagászati problémát számoltak ki gyorsabban és olcsóbban mintha gépidőt vettek volna a világ valamelyik nagy szuperszámítógépében. Kis túlzással az egy qqqva nagy mining-rig volt xD
"Okkal van az, hogy videokártya nélkül nem tudsz monitort haszálni."
Az IGP-s processzorokkal mi a helyzet? :D
Szerintem kifejezetten a "dedikált kártyákra" gondolt, amivel játszani lehet és bányászni. Nekem ez jön le a kulcsszavakból, meg most ezzel van tele minden internetes csatorna.
Az IGP meg az alaplapra integrált GPU az szerintem más történet, ha a bányászat és a 3D gaming szemszögéből nézzük ( az Vega IGP-ktől eltekintve ).
Aztán lehet nem. Majd leírja mire gondolt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!