Gép épitése jó pár évig nem szeretném cserélni, főként játékra ?
Egy i5 10600K-val sokkal jobban járnál.
20 ezerrel olcsóbb,hajszálnyival erősebb és messze megbízhatóbb mint egy AMD.
És akkor ezek még a gyári adatok. Intelen még fél ghz-t tudsz húzni jó hűtéssel. AMD alap órajelen is felfűti a szobát.
Mondom ezt úgy hogy a gépeim majdnem fele AMD-s.
Szerintem ne gyakorin akarj segítséget kérni mivel úgy veszem észre hogy sajnos rengeteg a témában inkompetens egyén és még összerakatnak veled valami szemetet trollkodásból.
Az első választ is én írtam és 10%-ra le lettem pontozva pedig nem hiszem hogy rosszat írtam volna. Mérnökinformatikusként csak az egyetemen több gépet raktam össze és laborkörülmények között teszteltem is a teljesítményüket mint más önjelölt szaki egész életében.
Szerintem azért pontoztak le mert írtál két blődséget: Megbízhatóbb? Mégis mi lenne benne a megbízhatóbb, processzorokról beszélünk, nem motorokról.
A hőmérséklet meg megint... Alapállapotukban egyik sem hűthetetlenül melegedős fajta, de épp a K-s intelek képesek elszállni picit ha kicsit meg vannak cibálva.
Egyik se hülyeség.
Megbízhatóbb: stabilabb órajel overclockolva is.
Alapjáraton nem melegszik egyik se, a linkelt videóban is látszik hogy nagyjából azonos paraméterekkel rendelkeznek (bár az Intel olcsóbb jóval).
A gond az órajel emelésénél kezdődik. Az Intelnél alig nő a hőmérséklet, az AMDnél pedig igenis megugrik.
De megvannak az AMD előnyei is, nem szidni akarom.
Az Intel kevesebb szálon magasabb órajelre képes, játékra a legjobb.
Az AMD erőssége inkább a sok szálban rejlik, szervergépekbe szinte mindig AMD-t rakunk pont emiatt.
Tavaly csináltunk egyébként egy olyan kisérletet hogy elkezdtünk húzni 2 nagyjából megegyező, középkategóriás procit. Annál is ez az eredmény jött ki.
Fun fact: hűtés nélkül is elindítottuk alap órajelen, az Intel lassú volt mint anyám 30 éves laptopja majd 4-5 Chrome ablak után feladta.
Az AMD a bootolás végéig se jutott el, már csipogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!