Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asrock lapon hogy kell beállít...

Asrock lapon hogy kell beállítani az offset voltage-et?

Figyelt kérdés

Egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4 BIOS-áról van szó, ahol az SoC beállításnál nincs sem plusz, sem minusz, csak egy adott intervallumon belül lehet megadni egy számot. Az előző Asus lapomon vagy hozzáadott az ember plusz feszültséget ha pl. tuningolta a procit, vagy elvett belőle.

Itt egy kép róla: [link]

2021. márc. 13. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet csak ennyit bírnak rajta a vrm-ek.
2021. márc. 13. 13:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt most nem értem.
2021. márc. 13. 14:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Az alaplapod kézikönyvében megnézted már a BIOS beállításait?

A képen nem látszik, hogy engedélyezted volna az OC módot.

2021. márc. 13. 15:48
 4/6 A kérdező kommentje:

Az alaplap kézikönyvében ennek értelmezéséről sajnos nem írnak, mindenről ugyanannyi van mint amennyit látunk magában a BIOS-ban. Nem azzal van a gond hogy nem tudom állítani egyáltalán, mert azon a két számon belül ha bármit is beírok akkor működik attól még (nem kell OC-módra állítani hogy tudjam állítani az értéket). A bajom az, hogy máshogy működik mint egy Asus lapon, és mivel életemben ezt az opciót összesen ezen a két lapon láttam, ezért olyan sok tapasztalatom nincs vele. Itt nem lehet megadni hogy aktívan hozzáadjon, vagy elvegyen a feszültségből (tehát nincs külön + vagy - érték), itt csak egy szám van. De hogy az most elvesz vagy hozzáad, ezt nem tudom eldönteni.

Itt egy Asus BIOS: [link]

És itt az Asrock: [link]

2021. márc. 14. 14:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez talán segít:

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 14. 14:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben megtudakoltam redditen hátha ott tudják. Azt írták újabb BIOS verziókon elérhető már az általam keresett beállítás, de a bökkenő az hogy a Raven Ridge, Summit Ridge és Pinnacle Ridge processzorokhoz a 3.40 es BIOS verzióknál újabbakat nem ajánlja a gyártó. Szóval ha valaki rajtam kívül még keresné, akkor itt a megoldás. :D Amúgy 5. válaszoló: ismerem az RP's Lair csatornát, a főbb beállításoknál pont nála is elhangzik hogy ASRock lapoknál nem tudja hogy hogy vannak a dolgok. De azért köszi.
2021. márc. 14. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!