Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi az ideális feszültség...

Mennyi az ideális feszültség egy 2700x-nek?

Figyelt kérdés

PÁr napja raktam össze egy configot Ryzen 72700x gyári coolerral, aorus x470 ultra gaming lappal 3200-es gskill ramokkal

Teljesen meg vagyok elégedve a teljesítményével, viszont azt vettem észre, hogy kicsit jobban melegszik a kelleténél, játékok alatt 20-30%-os terhelés alatt 64-67 C°körül járkál a faszültség 1.35-1.4 körül, biosban a CPB-t ki kapcsoltam, így teljesen így viszonylag jók a hőfokok de ugye ilyenkor csak 3.7 ghz-n megy, manuálisan feljebb húztam 4, majd 4.1 ghz-re a feszültség 1.188v-on megáll, ez alacsony feszültségnek számít ennél a procinál ezen hz-en? valami kárt okoz a cpu-ban? vagy nekem kell manuálisan kísérnem a faszkót, vagy ezt hogy tudom ki tapasztalni, hogy mikor jók a feszültség értékek egy adott feszültséghez?

a válaszokat előre is köszi!

stressz tesztel nem mertem próbálkozni mert valamiért iszonyúan melegedett a proci, először azt hittem szar a gyári paszta, esetleg rosszúl raktam fel, levettem a coolert újrakentem, valamivel jobb lett 1-2 fokkal de nem sok kül. 3x-ra is újrakentem hátha elbasztam, de itt is ugyan ez. (egy erősebb cpu hűtő mindenképp megy rá a közeljövőben)

2020. márc. 24. 20:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezek az értékek főleg az első pár adagra vonatkoznak, idővel javulni szoktak a régebbi termékek. Annyi még, hogy ez a betonbiztos OC: [link]
2020. márc. 25. 07:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem fog crashelni, akkor maradhat a fesz, nem fog kart okozni.. amugy a gyari hutot erdemes cserelni, de az a homerseklet teljesen rendben van

A feszultseg is maradhat, az is jo, baja nem lesz tole, a fesz az elmehet szerintem 100 % biztonsaggal barmilyen tavon 1.375ig, es ott meg a homersekleteknek is jonak kell lenniuk, 4.1 ghzn stabilnak kell lennie.

Ha a jelenlegin nem stabil, 0.25onkent emeld a feszt

2020. márc. 25. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!