Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot ajánlanátok...

Milyen laptopot ajánlanátok 500.000 Ft alatt a következő célra?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy laptopot. Elsősorban a munkámhoz lenne rá szükségem. Bár nem játékra kellene mégis a szükséges hardveres feltételek szerintem ebben a kategóriában teljesülnek.

A következő szoftvereket futtatnám rajta: R studio, Matlab, Geogebra, ArcGIS, Autocad, Autodesk, Quantum GIS, Surfer, Arcmap, Modelbuilder, DJI Drone Simulator stb.

Szétnéztem a piacon és két olyan laptopot találtam, ami esélyes lehet és a keretben benne van sőt kicsit alatta is, ami nem probléma.

ASUS Rog Strix GL712LU (17.3", 1660 Ti, i7 10750H) és ASUS TUF Gaming FA506IU (15.6",1660 Ti, Ryzen9). Ezekről mi a véleményetek? Mennyit bírnak ki ezek a laptopok egy töltéssel?

2021. márc. 13. 10:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyit bírnak ki ezek a laptopok egy töltéssel?"

Keveset. Ezekben 35/45Wattos procik vannak rendes GPUval, a kettő együtt rengeteget zabál ha meghajtod őket. Ebben az esetben egy kamion akku kellene a hosszú üzemidőhöz, mert ezek fogyasztása simán 6-8-10 szerese egy ultrabookban lévőhöz, de akkuja nyilván nem ennyivel nagyobb.

2021. márc. 13. 10:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Keret felett, de nagyon durva AMD csúcsprocival és rtx 3060-nal.

[link]

Ha hajtod a hardvert, akkor az akksit azt el kell felejteni ezeknél.

A jövőben egy erősebb ARM SoC lenne jó, de egyelőre csak az apple jött ki az M1-gyel, ami középszerű a felhasználásodra. Messze van még, hogy jöjjenek a hardverek, és mégmesszebb, hogy kompatibilis szoftverek is. Szóval hordozhatóság az falhoz van kötve, tölteni kell

2021. márc. 13. 13:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Nos igen. Van egy Macbook Air 2017-em, hibátlanul működik, imádom de sajnos a munkahelyem rendszerei nem kompatibilisek vele. Szerettem volna azt használni de sajnos nem. A hordozhatóság inkább olyan szinten lenne fontos, hogy A-ból B-be elvigyem, csatlakoztatni tudom az nem gond. Ez utóbbi laptop nagyon brutális és elgondolkodtató. Még annyi, hogy az általam felvetettek közül esetleg tudtok olyanról, hogy gyártási hiba, gyakran előforduló probléma vagy hasonló? Mennyi a várható élettartam? Csak azért mert ilyet nem 1 évre veszek általában és a Macbook anyaga nem "fárad" el de ezek műanyagok, amik közül azért a legjobbtól a legrosszabbig minden van.
2021. márc. 13. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!