Milyen laptopot ajánlanátok 500.000 Ft alatt a következő célra?
Szeretnék venni egy laptopot. Elsősorban a munkámhoz lenne rá szükségem. Bár nem játékra kellene mégis a szükséges hardveres feltételek szerintem ebben a kategóriában teljesülnek.
A következő szoftvereket futtatnám rajta: R studio, Matlab, Geogebra, ArcGIS, Autocad, Autodesk, Quantum GIS, Surfer, Arcmap, Modelbuilder, DJI Drone Simulator stb.
Szétnéztem a piacon és két olyan laptopot találtam, ami esélyes lehet és a keretben benne van sőt kicsit alatta is, ami nem probléma.
ASUS Rog Strix GL712LU (17.3", 1660 Ti, i7 10750H) és ASUS TUF Gaming FA506IU (15.6",1660 Ti, Ryzen9). Ezekről mi a véleményetek? Mennyit bírnak ki ezek a laptopok egy töltéssel?

"Mennyit bírnak ki ezek a laptopok egy töltéssel?"
Keveset. Ezekben 35/45Wattos procik vannak rendes GPUval, a kettő együtt rengeteget zabál ha meghajtod őket. Ebben az esetben egy kamion akku kellene a hosszú üzemidőhöz, mert ezek fogyasztása simán 6-8-10 szerese egy ultrabookban lévőhöz, de akkuja nyilván nem ennyivel nagyobb.

Keret felett, de nagyon durva AMD csúcsprocival és rtx 3060-nal.
Ha hajtod a hardvert, akkor az akksit azt el kell felejteni ezeknél.
A jövőben egy erősebb ARM SoC lenne jó, de egyelőre csak az apple jött ki az M1-gyel, ami középszerű a felhasználásodra. Messze van még, hogy jöjjenek a hardverek, és mégmesszebb, hogy kompatibilis szoftverek is. Szóval hordozhatóság az falhoz van kötve, tölteni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!