Intel 10400f-el hogy működik a turbo boost ??
Ha én megveszem ezeket:
10400fet
asrock z590m phantom gaming 4
be quite pure rock 2
Akkor ki tudom tolni a turboo bustot korlátlan időre vagy az csak egy k-s Processzorral működik.
Vagy hogy van ez?
felesleges a Z lap, mivel a turbo boost gyárilag megy, nem tudsz belepiszkálni, szorzózáras a processzor.
A turbo itt azt jelenti, hogy csak akkor pörög fel magasabb órajelre, ha muszáj, tehát nem fogyaszt annyit. Ha alapjáraton csak megy a gép, lehet 2.9GHz-en fog menni, kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik. Ha elindítasz egy játékot, akkor felmegy 4.3-ra és addig ott marad, amíg kell a nagyobb a sebesség a megnövekedett adatmennyiség miatt.
Ha te akarsz "tuningolni, overclockozni (túlhúzni), ahhoz szorzózár mentes processzorok kellenek, amik manapság a K betűt kapják a sorszámuk mögé intelnél. Ekkor már van értelme a Z-s lapnak, de mell vegyél olyan tápegységet is, ami ha megrángatod nem mászik ki az ATX szabvány feszültségleadási keretei közül miközben leadja az áramot.
Korlátlan időre, de a 4.3Ghz 1 magra max.
4.2 2-3 mag esetén
4.1 4-5 mag esetén
és 4Ghz ha mind a 6 mag le van terhelve.
Ezeket tartja, a másik feltétel, hogy a lap ki tudja szolgálni, de 65W-os TDP-vel erre jóformán minden lap képes, illetve a hőmérséklet. Mondjuk én pl egy CM 412-vel hűtöm, tehát nem valami hatalmas darab, 61 fok fölé nem láttam eddig melegedni.
Lehet értelme. Bár még nem létezik olyan videokártya, amivel ilyen prociteljesítmény közelébe érnél. 10400F az RTX 3070 szintig kiszolgál full hd-ban is. Nincs érezhető procilimit. Magasabb felbontásban pedig a 3090-nel is gpu limited lesz.
Szóval átgondolnám ezt a procikérdést... játékra nem kell. Vannak olyan címek, ahova kellhet, de ez különleges igény. Általánosságban nem fog kelleni 8 mag.
Én még nem igazán látom, hogy egy z490 és z590 között mi a különbség. Ár-érték miatt inkább msi z490-a pro-t ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!