Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek az optikai tárolók...

Szerintetek az optikai tárolókat meddig fogják forgalmazni?

Figyelt kérdés

Mert ugye a CD, és a DVD is nem egy mai technika, igaz, hogy azóta van HD DVD, 4K Blu-ray, stb, de akkor is, elavultnak számítanak. Nem beszélve a kazettákról. Elhiszem, hogy régebben nagy dolog volt a CD, mert nekem is kb 1998 körül volt az első CD-m, azóta viszont már vannak flash alapú tárolók is.

Szóval szerintetek meddig fogják még gyártani a lemezeket, kazettákat?

#CD, DVD, Kazetta, Blu-ray, ODD, FDD
2021. márc. 11. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elavult? Mondjuk a Blu-Ray, ami akár 100 GB-ot is tárolhat? De az egyrétegű változata is 25-öt, úgy, hogy a memóriakártyák és pendrive-ok között is csak az utóbbi 1-2 évben terjedtek el az ennél nagyobb kapacitásúak. Emellett az optikai tárolók között van egyszer írható (utána nem módosítható) is, ami ideálissá teszi őket archiválásra. Nem véletlen, hogy az irodai PC-ket mind a mai napig optikai meghajtóval forgalmazzák.

Ha pedig a tároló jó minőségű, és szabályosan tárolják, bőven többet kibír 10 évnél.

Egy pendrive könnyen manipulálható, és megnézném, hogy ha most elteszem, 10 év múlva mennyire lenne visszaolvasható.

Én azt mondom, hogy csínján kell bánni az "elavult" szóval. Ki szerint, és milyen területen az? Attól, mert valami nem trendi, még nem lesz elavult. Esetleg csak bizonyos területeken.

Én egy 10 évet tippelek még minimum. De lehet, hogy inkább 15 vagy 20 lesz az.

2021. márc. 11. 14:26
 2/5 A kérdező kommentje:

Maga a technológia nem annyira elavult, de a CD-nél még mindig nem oldották meg teljesen a karcállóságot, illetve nagyon kényes a tárolásra(nem érheti erős fény, vagy hő). Mellesleg nen is beszéltem arról, hogy ha valami történik írás közben, akkor annak a lemeznek lőttek. Nem egy CD-m van, aminél megszakadt az írás, és az olvasó nem is érzékeli a CD-t.

"Egy pendrive könnyen manipulálható, és megnézném, hogy ha most elteszem, 10 év múlva mennyire lenne visszaolvasható."

Nekem van egy 2005-ös 256MB-os pendrive, a mai napig visszaolvasható lenne, ha Win 10 alá lenne drivere. De a TV simán beolvassa, pedig FAT16 fájlrendszere van.

2021. márc. 11. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Amíg lesz olyan aki megveszi.

Ha úgy nézed a nyomtatott könyv is elavult, viszont világvége biztos, mert külső eszköz nélkül, és bármikor olvasható.

2021. márc. 11. 15:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán látom már jelentőségét. A pendriveok is halálukon vannak. Felhő visz mindent. Nameg a HDD-k is baromi olcsóak.
2021. márc. 11. 19:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk olyan adattároló, hogy "felhő" nem létezik. A felhő csak annyit tesz, hogy az adattároló pl. "HDD" nem a saját gépedben van.

2021. márc. 11. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!