Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HP ProDesk 600 G5 SFF milyen...

HP ProDesk 600 G5 SFF milyen videokártyával bővíthető?

Figyelt kérdés

Kaptam egy asztali PC-t páromtól viszont ő nem ért hozzá, nem tudta, hogy pl. Witcher3 nem megy el vele (elmegy, de a "hogyan"-t nem firtatnám. Saját videokártyája Intel UHD Graphics 630 de nekem ez nem lesz megfelelő, akkor sem ha leteszek arról, hogy ezen menjen a játék, ugyanis grafikusnak készülök és Adobe Photoshop sem igazán megy el rajta, legalábbis vannak eszközök melyek használata perceket vesz igénybe.

Milyen videokártyát tudnék bele tenni (ami el is fér a gépházban), hogyan tudnék ennek utánajárni? Illetve honnan tudom hogy kompatibilis-e?

Köszönöm midnenkinek...

2021. febr. 28. 19:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

xKakashin -

Ha megmondod melyikekről is lenne szó le tudnám mérni, de nem értek hozzá, a táp még csak-csak érthető fogalom számomra. Kép a gép hátuljáról: [link]

utolsó:

Visszavinni sajnos nem lehet, párom ajándékba vette és tartogatta jó 2 hétig mire odaadta, azaz már 1 hónapos vétel :S

2021. márc. 1. 14:52
 12/16 CspCsj ***** válasza:
100%

Itt egy ugyanilyen gépházba beletesznek egy 1030-as kártyát, és látszik, hogy talán egy centi marad a tápegység felől:

https://www.youtube.com/watch?v=0N4-_1nCtEU

2021. márc. 1. 23:07
 13/16 xKakashix ***** válasza:
#12 aha igen, annyi viszont kell is, hogy kapjon némi levegőt, hát akkor marad ez a 1030 szerintem, nem tudom, hogy van e erősebb kártya ennél ami ilyen vékony
2021. márc. 1. 23:55
 14/16 xKakashix ***** válasza:
ha erre esne a választás, akkor arra figyelj, hogy GDDR5-ös legyen, mert gyártottak belőle GDDR4-est is
2021. márc. 2. 08:43
 15/16 A kérdező kommentje:

Akkor már csak 1 kérdés... megéri egtyáltalán beletenni az 1030-ast vagy sokat nem nyernék vele?

Köszönöm

2021. márc. 2. 12:36
 16/16 CspCsj ***** válasza:
100%

1030-as kártyával az Intel UHD 630 és a laptop 960M között lennél.

[link]

Játékra egy példa: Witcher 3 + 1030

https://www.youtube.com/watch?v=jaHsOEUx3nA

A Gigabyte 1030 15mm széles, szóval 25mm-nél szélesebbet már nem próbálnék.

Ez is 38mm-es: (960M szintjén van)

[link]

Erősebb lenne egy GTX 1050 Ti vagy GTX 1650, de azok még szélesebbek (két kártyahelyet foglalnak):

[link]

Vagyis ebbe a gépházba, a méretkorlát miatt, a 1030 marad. (ebből is van pár ventilátor nélküli passzív modell, amin túl széles a hűtőborda)

Újonnan 30ezertől láttam.

[link]

Vagy használtan nézel olcsóbban:

[link]

Ez elvileg GDDR5-ös: [link]

(A dobozán "LOW PROFILE D4 2G" lenne a felirat, ha DDR4-es lenne és a kártya kialakítása is a GDDR5-össel egyezik)

Photoshop-hoz elég lehet a 1030, de kipróbálásra megvenném mondjuk a fenti használtat, és ha nem válna be, akkor továbbadnám kicsit olcsóbban.

Persze jó lenne még kideríteni, hogy a melegedés miatt lassabb-e az i9-9900, mint a laptopban az i5-6300HQ, - bár valószínűleg a 960M videokártya segít be és a hardveres gyorsítás miatt jobb a laptopon. (ebben az esetben a 1030-cal is javulni kellene)

Közben eszembe jutott, hogy az AIDA64 program rendszer stabilitástesztjével is egyszerűen ellenőrizhető a hűtés elégtelensége.

[link]

[link]

Alapértelmezetten a hőmérsékleteket látod, de az órajelek/clock fülön a sebesség/teljesítmény visszavételét (túlmelegedés megelőzése miatt) is ellenőrizheted.

Általában 15-20 perc múlva beáll egy fix hőmérséklet, szóval ha nem esik vissza ezalatt a processzor órajele, akkor nem a hőmérséklet okozza a lassúságot.

Ha azonban lassan, de folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, akkor hagyhatod tovább is futni, hogy lásd meddig megy el.

2021. márc. 3. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!