HP ProDesk 600 G5 SFF milyen videokártyával bővíthető?
Kaptam egy asztali PC-t páromtól viszont ő nem ért hozzá, nem tudta, hogy pl. Witcher3 nem megy el vele (elmegy, de a "hogyan"-t nem firtatnám. Saját videokártyája Intel UHD Graphics 630 de nekem ez nem lesz megfelelő, akkor sem ha leteszek arról, hogy ezen menjen a játék, ugyanis grafikusnak készülök és Adobe Photoshop sem igazán megy el rajta, legalábbis vannak eszközök melyek használata perceket vesz igénybe.
Milyen videokártyát tudnék bele tenni (ami el is fér a gépházban), hogyan tudnék ennek utánajárni? Illetve honnan tudom hogy kompatibilis-e?
Köszönöm midnenkinek...
xKakashin -
Ha megmondod melyikekről is lenne szó le tudnám mérni, de nem értek hozzá, a táp még csak-csak érthető fogalom számomra. Kép a gép hátuljáról: [link]
utolsó:
Visszavinni sajnos nem lehet, párom ajándékba vette és tartogatta jó 2 hétig mire odaadta, azaz már 1 hónapos vétel :S
Itt egy ugyanilyen gépházba beletesznek egy 1030-as kártyát, és látszik, hogy talán egy centi marad a tápegység felől:
Akkor már csak 1 kérdés... megéri egtyáltalán beletenni az 1030-ast vagy sokat nem nyernék vele?
Köszönöm
1030-as kártyával az Intel UHD 630 és a laptop 960M között lennél.
Játékra egy példa: Witcher 3 + 1030
https://www.youtube.com/watch?v=jaHsOEUx3nA
A Gigabyte 1030 15mm széles, szóval 25mm-nél szélesebbet már nem próbálnék.
Ez is 38mm-es: (960M szintjén van)
Erősebb lenne egy GTX 1050 Ti vagy GTX 1650, de azok még szélesebbek (két kártyahelyet foglalnak):
Vagyis ebbe a gépházba, a méretkorlát miatt, a 1030 marad. (ebből is van pár ventilátor nélküli passzív modell, amin túl széles a hűtőborda)
Újonnan 30ezertől láttam.
Vagy használtan nézel olcsóbban:
Ez elvileg GDDR5-ös: [link]
(A dobozán "LOW PROFILE D4 2G" lenne a felirat, ha DDR4-es lenne és a kártya kialakítása is a GDDR5-össel egyezik)
Photoshop-hoz elég lehet a 1030, de kipróbálásra megvenném mondjuk a fenti használtat, és ha nem válna be, akkor továbbadnám kicsit olcsóbban.
Persze jó lenne még kideríteni, hogy a melegedés miatt lassabb-e az i9-9900, mint a laptopban az i5-6300HQ, - bár valószínűleg a 960M videokártya segít be és a hardveres gyorsítás miatt jobb a laptopon. (ebben az esetben a 1030-cal is javulni kellene)
Közben eszembe jutott, hogy az AIDA64 program rendszer stabilitástesztjével is egyszerűen ellenőrizhető a hűtés elégtelensége.
Alapértelmezetten a hőmérsékleteket látod, de az órajelek/clock fülön a sebesség/teljesítmény visszavételét (túlmelegedés megelőzése miatt) is ellenőrizheted.
Általában 15-20 perc múlva beáll egy fix hőmérséklet, szóval ha nem esik vissza ezalatt a processzor órajele, akkor nem a hőmérséklet okozza a lassúságot.
Ha azonban lassan, de folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, akkor hagyhatod tovább is futni, hogy lásd meddig megy el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!