Szerintetek melyik processzort érdemes lenne megvenni? (többi lent)
Amire használva lennének játék/streamelés. Azaz nem csak játékra lenne használva a processzor.
1.AMD Ryzen 7 3800X Octa-Core 3,9GHz
2.Intel Core i7-10700K 8-Core 3.8GHz
3.Intel Core i9-9900K Octa-Core 3.6GHz
Néztem teszteket ott i7 lenne jobb játékra (10-20fps) is több volt néha, de a kérdés hogy ha mindent nézünk akkor melyiket éri meg?
Na meg egyáltalán használtan érdemes??
Alaplapot esetleg tudtok hozzá ajánlani? Amit én kinéztem amd-hez az:
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING Alaplap
(igen tudom a videókártyától is függ, meg a ramtól de jelenpillanatba a processzorokra lennék kiváncsi)
Előrek öszi a válaszókat!
Ha van, akkor: 10. generációs intel
Ha nincs 10. generációs intel, akkor csak Ryzen.
Így állunk jelenleg.
Az i9-9900K-t semmiképp, a 9gen egy halott platform, az felejtős.
A másik kettő teljesítménye közel egyforma, így a streamelés szempontjai szerint döntenék:
ha a streamelés profitál az i7-ben lévő IGPből, az enkódolást meg tudja oldani különösebb CPU/GPU terhelés nélkül akkor azt venném.
Ha a streamelés nem megoldható párhuzamosan IGP-vel akkor viszont az AMD-t választanám, aminek nagyon egyszerű okai vannak:
-több PCI-E csatorna
-jobb bövíthetőség
Az intelnél a 10genben az elérhető magszám 10-re korlátozódik, az érkező 11 genben pedig 8 magos lesz a legnagyobb proci. Az AM4 esetében ott a 12 magos 3900X, 5900X és a 16 magos 5950X. Ha esetleg a játékra és streamre egyszerre kevés lenne a 8 mag akkor az intelnél lefőttél, az AMD-nél meg duplázhatsz.
Az AMDnél 20 PCI-E sávon érhető el közvetlenül a processzor, így akár két videókártya mellett is van még lehetőség NVMe SSD-CPU direkt kapcsolatra, az intelnél ez egy kártyánál is a chipseten keresztül megy. Nem azt mondom, hogy ez nagy érvágás... :D
Én elsőkörben megnézném hogyan is működik pontosan a streaming. Ha megy az IGP alapú enkódolás akkor egyértelműen intel ( a Ryzen APU-kat egyéltalán nem lehet kapni.. ). Ha ez nem opció akkor Ryzen.
Köszi szépen a válaszókat.
2/2 Ha minden igaz lehet nem jól írom de a IGP-vel nem hiszem hogy lehet streamelni. De lehet rosszul tudom azzal még nem próbáltam.
Twitch, és obs-el. processzorral liveolnék mert az már erős lenne hozzá.
De ahogy néztem ha 10 gent nézzük akkor a i7 10700k-t lenne érdemes a játékhoz.
És kb mindenhez játék/stream/videó/kb minden akkor AMD?
Csak mert nekem ezt mondták hogy most már ha mindenre nézzed akkor amd. ha csak játék akkor intel. Nem tudom ez mennyire igaz.
"Csak mert nekem ezt mondták hogy most már ha mindenre nézzed akkor amd. ha csak játék akkor intel. Nem tudom ez mennyire igaz."
Az 5000-res Ryzenek játékban is megeszik a 10gen inteleket, de a piac jelenlegi helyzete miatt olyan drágák, hogy nem éri meg fizetni értük :D
Viszont az OBS támogat szoftveres és hardveres encodingot is, a hardveresből támogatott az intel féle Quick Sync ( meg persze az NVENC és OPEN CL is ). i7-10700Knál ha fent van a Quick Sync driver és olyan az alaplapod hogy engedi az IGP párhuzamos működését ( az enyém pl nem engedi, szívás ) akkor be tudod állítani renderre az IGP-t így nem zabálja a játék elől a processzor és GPU időt.
Ha szoftveresen CPU-val akarsz renderelni akkor viszont kell a 8 mag vagy akár több is, akkor Ryzen9 3900X.
Én azt mondom olcsóbb lenne utánajárni az IGP alapú rendernek, mert valszeg a 10700K-val olcsóbban kijönnél, mint egy 3800X vagy 3900X-szel ( kivéve ha használtan lövöd a Ryzent).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!