Mi történhetett a routerral?
Figyelt kérdés
Tegnap este elég nagy vihar volt erre, dörgött, villámlott is elég nagyokat. De még a nagy villámok előtt volt egy áram szünet, akkor kikapcsolta gép ugye, ki is húztam a gépet. Meg a másik gép is ki volt húzva, aztán voltak csak igazán kemény villámok ami ide csaphatott be az utcába valahova, mert hatalmasat szólt. A lényeg, hogy reggel dugtam csak be a gépet, egyúttal routert, modemet stb ... De arra lettem figyelmes hogy a modemen, csak 4 led világított az ötödiknek villognia kell, ha minden oké, a routeren pedig a WAN "mező" csak elvétve világít akkor is pár másodpercre legfeljebb. Tehát olyan mintha, nem jönne át a modemből, a routerhez az internet. Két UTP kábelem van ezeket meg cseréltem, egyikkel se volt jó, viszont ha a routert kihagyom a hálózatból, és csak a modem - gépet kötöm össze akkor van internet, de így nem tudom ugyebár megosztani, mi lehet a router baja? Nem szeretnék egyből másikat venni, hátha van megoldás.2010. aug. 17. 11:02
1/4 anonim válasza:
Nem világít, vagy egyáltalán nem is működik?
2/4 A kérdező kommentje:
Csak a WAN nem világít, illetve nagy ritkán villan be 1-2 s -re a PWR stabilan, a SYS vilog, de gyakran, a WLAN is villog, a WAN pedig nagyon ritkán
2010. aug. 17. 11:16
3/4 anonim válasza:
Mint írod vihar volt... Ez történik amikor nincs túlfeszvédőd, ami ~3ezerbe kerül. Valszeg a router behalt, ha szerencséd van csak a tápegység, mert az javítható, ha ven ismerősöd és hajlandó foglalkozni vele. Ha nincs, akkor új router+túlfeszvédő. Megéri...
4/4 P.O.C. válasza:
Az sem mindegy hová csap be a villám. Sok esetben a túlvesz védő sem ér semmit, mert simán áthúz rajta is. A legjobb ha vihar idejére szépen kihúzod a konnektorból az ilyen drágább elektronikai dolgokat, illetve az antennakábeleket, és más programot találsz magadnak. Pl olvasás lámpafénynél, vagy dugtok egy egészségeset a partnereddel (ha van) :P stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!