Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A monitor képfrissítési...

A monitor képfrissítési frekvenciája és a panel típusa mennyire számít, ha egy szemkímélő eszközt szeretnék?

Figyelt kérdés

Sokat ülök a képernyő előtt. Nem játékra kell, így elég is lenne a 60 hz. De ha a nagyobb képfrissítés miatt kevésbé fárad el az ember szeme, akkor átgondolandó. Office pötyögtetéshez megéri a 144 Hz?

Ips panel a nyerő?

2021. febr. 17. 14:16
 1/3 Morzsi007 ***** válasza:
68%

Ha nem CRT előtt ülsz, gondolom nem, akkor mindegy a képfrissítés, ha szemkímélés a szempont.

Ezek az LCD, IPS, OLED panelek nem villognak, mint régen a CRT (nagy) monitorok.

2021. febr. 17. 15:11
 2/3 Morzsi007 ***** válasza:

Inkább a tónussal kellene játszani,

Melegebb színek alacsonyabb fényerő sötétben kevésbé fárasztják a szemet.

2021. febr. 17. 15:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Leírom a nálam bevált dolgokat, ne vedd általánosításnak.

- szobába nagy fény, 1500lm-es körte és mellé még egy 300lm-es világít (LED), színhőmérséklettel lehet játszani. Soha nem használom a monitort sötét szobában.

- monitor fényerő eléggé levéve (TN, 240Hz), hozzáteszem ez agyonvágja a szép élénk színeket, de legalább nem zavarja a szemem.

- napközbe időként szemcsepp és szüneteket tartok, legalább óránként 3-5 percet. Kávé vagy cigi belefér :D

A képfrissítés pedig olyan dolog, hogy jobb lenne, ha élőben valami ismerősödnél vagy valahol megtudnád nézni, kipróbálni és azután megmondod, hogy neked megéri-e. Nekem megéri, egér mozgásról is meglehet mondani, hogy igen, ez nem 60Hz. De szerintem ez nem pont szemkímélő, inkább kényelmi szempont.

"Ips panel a nyerő?" Nekem van IPS és TN, nem vagyok hanyattesve az IPS-től. Azokon a beállításokon, ahogy én használom, hiába IPS, lőttek a színeknek. Élénk színeknek meg nagy fényerő kell, azt meg hosszútávon nem kényelmes nézni.

2021. febr. 17. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!