Milyen laptopot vagyok egyetemre, amely szemkímélő?? ( szembetegséggel küzdök, illetve eléggé fényérzékeny is)
Nekem az acer a3-on van kékfényszűrő. Én azt tapasztaltam, hogy a kisebb képernyő jobb a szememnek (bár nehezebben látom). Lehetőleg matt kijelzőset vegyél, hogy adott esetben a visszaverődó fény ne zavarjon (az acer a3 nem olyan, összességében már nem ilyet vennék, érdemes figyelni, hogy van-e ilyen szűrő a gépen, amit veszel).
Illetve, ahogy egyes is mondta, minimális fényerő, plusz én használom a f.lux nevű programot, ami szűri a kékfényt, tompítja a színeket.
A régebbi kis kijelzős közel matt Lenovo-m (70k volt, nem tud sokat) minimális fényerőn és a f.lux-szal nekem jobban bejön 'szemügyileg', mint a nagy acer. Nagy plusz, hogy könnyű hordozni,ha ilyen kicsi,én csak akkor vittem a nagyot, ha komolyabb szimulációkat kellett csinálni.
Nem tudom pontosan milyen szembetegséged van, de a matt kijelzőt javaslom saját tapasztalat alapján. Esetleg menj el üzletbe ahol kifejezetten kijelzőket nézel meg, mert az a legbiztosabb!
Ami nem laptoppal függ össze és segíthet: kékfényszűrő program (letölthető, ha nincs), kékfényszűrő szemüveg, nagyobb betűméret, optimális fényerő és ilyen apróságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!