Digitális kábel lett bedugva a régi analóg tv-be és elég rossz a kép. Mit csináljak?
eddig jól működött mert septopboxot adott a szolgáltató
de már nem adja, átvariálták
és az analóg jelre képes tv-ben nem valami jó a digitális jelű kábel közvetlen bedugva
ameddig volt a septobox addig jó volt minden
most mit csináljak, hogy lehetne ezt megoldani?
a szolgáltató csak a fejét vakarja, kint voltak a szerelők is, megállapították, hogy tényleg szar
és ennyi
Hát ezzel a Tv-vel nem fog menni a csodatétel, mert csak analóg tuner van benne.
Azonban nagyon erősen ragaszkodnék a helyedben ahhoz, hogy mutassák meg a szerződési feltételekben, hogy miért is nem jár az előfizetésedhez egy HD Box.
Mert akárhonnan nézem a DIGi honlapját, vagy egy Cl+ kártya, vagy egy STB jár előfizetésenként.
Vagy neked valami régi analóg kábeltv előfizetésed van? Ha igen, kösd át digitálisra, mert csak szivatod magad az analóg adásokkal. Csoda hogy még van. Már rég le kellett volna kapcsolni őket.
ennek a kommentnek felét nem értettem
tudsz egy kicsit máshogy fogalmazni?
teljesen laikus vagyok
köszi
A kábel tv előfizetésedhez jár valamilyen eszköz
Az újabb modern tévéken van egy Cl+ slutnak nevezett nyílás amibe a DIGI SMART CAM -nak nevezett kártyát lehet berakni. Ha ilyen van, akkor nem kell STB.
A te tévéd nem egy mai darab, nincs rajta Cl+ foglalat. Ilyen esetre van a HD Box. Ehhez kellene ragaszkodnod.
Az, hogy a DIGI kódolás nélkül adja a digitális adásokat az nagyon baráti tőlük, de ha neked szükséged van egy eszközre, akkor szükséged van.
Ajánlom még ezt a fórumot
Egy csomó információhoz juthatsz.
Nem #14 -es vagyok, a lényeg, hogy antennáról nem tud digitális műsort fogni ezért kell a set-top-box ami erre képes. Hogy a set-top-box ból a kép analóg vagy digitális az a tv videobemeneteinek képességén múlik. HDMI van rajta, szóval digitális videót meg tud jeleníteni (de műsort antennáról fogni azt nem).
Én se értem a szolgáltatót, hogy nem ad set-top-box-ot. Amikor mindigtv-s voltam direkt tőlük kellett a set-top-boxot rendelni, az előfizetőre ők állították be. De az is elképzelhető, hogy van egy CA egység benne, amibe berakható a kárty, akárhogy is van. Mondja meg a szolgáltató, mi kell hozzá pontosan. Hogy egy sima set-top-box-ot ha veszel az elég vagy sem illetve hogy ők tudnak -e valamilyen konstrukcióba számodra biztosítani ilyen eszközt.
az miért baráti hogy nincs kódolás?
így több tv-re is be lehetne kötni plusz előfizetés nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!