Alaplapon csak úgy lehet biost frissíteni ha másik processzort rakok bele?
Nem feltétlenül. Az alaplap leírásában kellene megnézned...
Annak idején hasonló volt a helyzet a Merom procis HP laptopok esetén is. Itt bekapcsoláskor a Win+B billentyűket kellett nyomva tartani, hogy az előzőleg lemezre írt BIOS-t flashelje...
Mindenképp kell egy működő proci, mert a BIOSt is az hajtja. Két lehetőséged van:
1. Elviszed szervizbe, ahol megcsinálják neked. Akár ott is ahol vetted, ha foglalkoznak ott gépösszeszereléssel. Nem ingyen, de még mindig így jársz a legjobban.
2. A használtpiacon megveszed a legolcsóbb belevaló procit, frissíted, majd meghirdeted újra. Ezzel bukhatsz rajta kicsit, de lehet, hogy olcsóbbra jön ki, mint a szerviz.
+1. Ha ismerősnek van megfelelő procija, kérd kölcsön.
3/
Ismerősömnek számtek boltja meg szervize van az ő kollegája mondta ezt a tippet mert nekik 1200-es foglalatos proci nincs raktáron. Venni egy G5900-et a legolcsóbb biost felfrissíteni aztán eladni.
Ja, hogy abszolut nem jön be a bios a cpu miatt.
Megnéztem az alaplap manualt, csak biosból és windowsból lehet frissíteni a biost, nincs külön gomb rá az alaplapon.
Vagy tényleg szerzel egy másik procit, vagy ahol vetted a lapot ott megfleshelik neked, vagy kicseréled a procit vagy a lapot (főleg ha 14 napos elállás is játszik).
5/
Hát ahol vettem az legalább 160km re van tőlem mert webshopból vettem az alkatrészeket. Szóval lehet marad a vétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!