Miért mentek fel ennyire az árak?

Ezt most komolyan tetszik kérdezni?
Tele van az internet hogy kriptodeviza emelkedik mint atom, ezeket pedig bányásszák videókártyával.
gtx 1050Ti felett gyakorlatilag nincs semmi, ha lehet is kapni elszállt árakkal.
rtx3070em december eljén 210ért vettem, tegnap eladtam 400ért.

Valamint itt vannak a nyerészkedő férgek is:
"rtx3070em december eljén 210ért vettem, tegnap eladtam 400ért."
Ez is komoly, remélem valamelyik nyomorék szépet bukott rajta:

Bő 2 hónap használat után eladni szerintem nem nyerészkedés, 2x-es áron én is eladnám, nem annyira létszükséglet egy videokártya nekem.
Inkább az a paraszt, aki leüti alzán, aztán hardveraprora már abban a percben rakja fel, és még csak arra se veszi a fáradságot, hogy személyesen átadja neked a kártyát, csak elküldi a rendelési számot, pint...

Van egy rakat cikk erről, keress rá!
De lényegében: gyártási nehézségek (covid korlátozások, xar szállítmányozás). És: Nagy kereslet minden oldalról: otthoni szórakozás, munkaállomás, otthoni munkaállomás, egyéb munkafelhasználás, és kriptovaluta bányászat (főleg ethereum, de a tobbi altcoin is csúcson van)
Szóval egy tipikus kereslet-kínálati gond van. A kínálat amúgy még nőni is tudott a korábbi generációhoz képest, a nehézségek ellenére is, de a kereslet az két és félszeres! Sőt... most már több is. (A korábbi generációhoz képest.)
Szóval a 100-150%-os árnövekedés reális jelenleg sajnos. Az 5 éves kártyák lassan átlépik az újkori árukat 🙁

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!