A gépem "hiányzó NTLDR Újraindítás:CTRL+ALT+DEL" hibaüzenetet ad ki indításnál. Melyik hardver lehet a hibás?
Én felhasználói hibára gyanakszom először ilyenkor... Vagy te vagy a hibás, vagy hibás a merevlemezed, vagy a merevlemezed kábelje, vagy csak a BIOS beállítások.
Az utóbbit szinte ki lehet zárni, mivel az NTLDR-es hibaüzenet arra utal, hogy legalább a boot szektor működik.
Mennyire értesz a rendszerek telepítéséhez, merevlemez particionáláshoz és formázáshoz?
Próbáld ki ezt: win cd be, J betű vagy R majd ide beírod a következőket (belépés után persze...):
fixmbr
fixboot
Ha nem működnek adj nekik paramétereket... :P pl. fixboot C:
Amúgy Linuxnál milyen hibaüzenetet ír ki?
A Winfos minden cuccát pakolgatja amerre csak bírja és előfordul hogy másik os telepítésénél egy másik (formázatlan!!) partícióra, letörlődik a fájl mert ott volt.
az előző hozzászólás vége segít. ez tapasztalat
Csak úgy h legyen még szánalmasabb ez az egész: az NTLDR egy hibaüzenet, ami azt tudatja hogy nincs elég memóriánk...
nah ezért nem engedi elindítani kompletten a gépet..
én használat közbe 1x se láttam még ezt az üzenetet...
Picit beleszólok, ha nem haragszol. :D
Az NTLDR-nek semmi köze nincs a memóriához. Az NTLDR egy fájl (program), ami a Windowst betölti, és a rendszer partícióján helyezkedik el. Ezt nem találja a gép. :)
De ez nem magyarázat arra, hogy a Linux miért nem működik... :-?
Első voltam.
Én anno azt a magyarázatot kaptam h memóriához van köze
akkor elnézést.
Linuxnak működnie kéne. nekem attól ment..
Fixboottal és egyéb a neten fellelhető javításokkal próbálkoztam már,két hdd-nél szerintem elég valószínűtlen,hogy egyszerre füstöljön el mindkettő illetve egyszerre haljon meg mindkét kábel.A rendszertelepítéshez és egyebekhez viszonylag jól értek,ez az első ilyen esetem.
A Linux telepítője "Kernel panic - not syncing:Attempted to kill init!" Hibaüzenettel áll meg.A linuxot nem ismerem túlságosan,nem tudom,hogy ez mit jelenthet.
Két HDD? Akkor nézd meg a BIOS beállításait, hogy melyikről akar indulni. :)
Ha arról akar indulni, amin régebben volt egy windows, de már nincs, akkor normális a hibaüzenet, mivel már nincs ott a Windows. Ez esetben átállítod a másikra, és jobb mint újkorában.
De még ez sem magyarázza a Linux hibáját... :D
Itt ír a hibaüzenetről... A Linuxosról. A lényeg annyi, hogy a hiba a kernel panic előtti sorokban keresendő... vagy a log fájlokban...
Kapcsold ki a biosba a gyorsitotárat
És nézd meg a kábelek minöségét
Rosszab esetbe alaplap idemeghajtó chip
vagy sata
vagy ----------rossz telepitőlemez ----------
rossz ****optikai meghalytó :))))
mert hilyába telepiti fel a játékot a dvd vagy cd meghajtó
win vagy linux telepitésnék picit többet munkálkodik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!