Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet úgy érvényesíteni...

Lehet úgy érvényesíteni garanciát Asus videókarin, hogy nincs meg a számla/garanciapapír?

Figyelt kérdés

Valahova elkallódott, iPonék pedig nem küldték meg elektronikus formában, emailre eddig nem válaszoltak.

Viszont olvastam az Asus oldalán hogy a videókati RMA számával be tudják azonosítani és valóban kijelezte nekem az oldalon a gyártói garancia érvényességét.

Tehát így érvényes?

2021. febr. 10. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Jó, de azt is igazolni kell, hogy iPonéknál vetted.

Amúgy ezt most a boltban kell gariztatni, vagy a gyártónál?

Valami megrendelőt csak küldtek?

2021. febr. 10. 14:17
 2/7 A kérdező kommentje:

Van egy megrendelő email a vásárolt termékekkel, tartalmazza a rendelés számát, termékeket, címemet és a várható érkezési időt.

Viszont iPon rendszerint utólag küld emailen keresztül számlát illetve garanciapapírt/szállítólevelet, mely igazolja a rendelt termék(ek) garanciájának hosszát. Ez a videókari esetében kimaradt teljesen, viszont nem is tudhattam hogy az hiányzik, mert akkor rendeltem tőlük először, utólag meg már nem néztem rá.

A kérdésem viszont még mindig fennáll, lehet-e hozzátartozó papírok nélkül garanciával élni esetleg iPonnál vagy gyártónál?

2021. febr. 10. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A Garancia pongyola fogalom. Jótállás és szavatosság van.

Előbbiből kettő lehetséges:

* egyrészt a forgalmazónak (jelen esetben az Iponnak) jogszabályi (151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet) kötelezettsége 1 év (újabban a drágább termékekre 2, 3 év) jótállást biztosítania a termékeire, amihez jótállási jegyet kell biztosítania - de ha ez nem lenne meg, a kötelezően kiállítandó számla/nyugta is megfelel

* másrészt a gyártónak (jelen esetben ez az Asus) lehetősége önkéntesen jótállást biztosítania - ennek feltételeit a gyártó határozza meg:

[link]

és eléggé igényelik a számla meglétét.

2021. febr. 10. 15:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, mert igazolnod kell tudni, hogy te vásároltad a terméket, az nem lopott. Azt pedig számlával vagy a bolt által lepecsételt garanciajeggyel tudod. Elég az egyik ezek közül, de valamelyik kell.
2021. febr. 10. 15:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2021. febr. 10. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen az Ipon-nál kell érdeklődni: a rendelés száma/neved/címed benne kell hogy legyen a számázási rendszerükben, ami alapján a számlát kiállították, szóval az pótolható (pláne hogy egy vállalkozásnak évekig meg kell őriznie a számlákat).

Ha nem megy e-mailben (van külön garanciális és ügyfélszolgálati e-mail címük) van telefonszámuk, illetve székhelyük/telephelyük ahova fordulhatsz akár személyesen, akár postai levélben.

2021. febr. 10. 16:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Utána érdeklődtem iPonnál. A kártyához nem járt külön jótállásjegy, a számlát pedig tudják pótolni (ami kell a garihoz). Köszönöm a válaszokat megint!
2021. febr. 10. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!