VHS digitalizálása közben ajánlott kikapcsolni a számítógépen a Wifit?
Digitalizáláshoz a Magix Video Easy 5 Terratec Edition-t használom, adapterként pedig az ezzel kompatibilis Terratec Grabby-t. Elő szokott fordulni olyan hiba, hogy nem veszi fel végig a kívánt műsort, és a felvétel elkészülése után látom, hogy hiányzik x perc, mikor mennyi. Pedig a gépen még van hely, ráférne. A Win Defender ki van kapcsolva. A WiFi kikapcsolása mellett digitalizált felvételek között is volt, amelyik rövidebb lett, mint kellett volna. Ez a rövidítés nem úgy történik, hogy magától leáll a felvétel, hanem én állítom meg pl. 50 percnél, aztán kiírja, hogy csak 30 perces a felvett anyag. Még két különböző gépen, különböző Windows verziókon is rövidítette a felvételeket.
A Feladatkezelőt megnyitottam, de a processzor terhelése nem volt túl magas.
Ha egy videó frame drop hibával készült, az kijavítható egy profi videoszerkesztővel, vagy ez nem javítható utólag? Vagy pont azt jelenti a frame drop, amit fent leírtam? (Tehát hogy a kívántnál rövidebb időt vesz föl.)
Ez a rövidítés (vagy frame drop) ugyanazon beállítások mellett is egyszer bekövetkezik, egyszer nem. Volt olyan felvétel, melyet először rövidebbre vett, majd később újravettem, akkor már jó lett.
Ha a felvételt pl. 50:28*-nál állítom le, és a videó hossza is tényleg ennyi, akkor biztos lehetek benne, hogy ebből a videóból nem hiányzik képkocka? (*A szám csak példa. Ugye normál esetben amennyinél leállítom a felvételt, az a szám fog megjelenni a felvétel hosszaként is. A legtöbbször egyenlő is a két számláló, csak előfordul néha az, hogy a videó rövidebb, mint amennyi per-másodpercnél befejeztem a felvételt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!