Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hardverproblémák észlelhetők?

Hardverproblémák észlelhetők?

Figyelt kérdés
Nemrégiben vettünk egy gépet, amin akkor win 7 futott. Egy ismerősünk rátette a win 10et és semmi baj nem volt. Aztán elkezdte, hogy kékhalál és ujrainditotta a gep magát. Ez elég ritka volt de mostmár szinte be se lehet kapcsolni mert be se lép az asztalra. Láttam YouTube-on egy videót hogy mit próbálják meg. Windows memóriadiagnosztika. Nos jelenleg ezt epp csinálja a gép de az állapothoz kiírja hogy hardverproblémák eszlelhetok. Nos én sík hülye vagyok a géphez ilyen téren. Tudna valaki segíteni ebben hogy mi a teendő?

2021. febr. 10. 12:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és egyik napról a másikra csinálta ezt hogy egyfolytában újraindul. Előtte rendesen működött és időközben sem történt semmi változás.
2021. febr. 10. 12:24
 2/11 A kérdező kommentje:
Valamint amikor elkekult a képernyő ezt írta ki: attempted write to readonly memory
2021. febr. 10. 12:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Most pedig azt írta ki hogy memoriahibaja van a gépnek :/
2021. febr. 10. 12:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Tudni kellene a gép paramétereit, processzor memória kezdetnek.
2021. febr. 10. 12:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy én ehhez nagyon buta vagyok de ha jól tudom valahol meg lehet nézni ugye?
2021. febr. 10. 12:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha be tudsz lépni a windowsba akkor: gépház --> rendszer --> névjegy--> itt látod a memóriát és a processzort.

De ha nem tudsz belépni akkro azt csak a BIOS-ban tudod megnézni, de ha ennyire nem értesz hozzá akkor ott nehézkes lesz megnézni.

2021. febr. 10. 12:47
 7/11 A kérdező kommentje:

Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz

Memória mérete: 12 GB

Rendszer típusa: 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor

Ennyit találtam :/

2021. febr. 10. 12:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor nem a gépigénnyel lesz gond az egészen biztos.

2 lehetőség van:

1. Esetleg a merevlemez vagy SSD hibás lehet. Vagy esetleg a RAM a hibás. (processzorra VGA-ra nem gyanakodnék)

2. Az a valaki valamit nagyon elszúrt a windows telepítésekor.

Nem tudom, hogy 1 meghajtó van e benne, vagy van egy merevlemez és egy SSD amire a windows van telepítve, vagy 1 meghajtó van 2 részre partícionálva.

Igazából így vakon megmondani nem lehet.

ÉN először is formáznám teljesen azt a meghajtót amin a windows van majd újra feltelepíteni. De! Eredeti windows10-et felrakni a microsoft oldaláról. (kódot kapsz harverapron 3000 Ft-ért) feltörő programokkal nem érdemes vacakolni, vírusosak is lehetnek és lassítják is a gépet. ---> ha ezzel megoldódik a probléma akkor a telepítéssel volt gond.

Ha nem oldódik meg egy tiszta normális windows telepítéssel akkor el kell kezdeni cserélgetni az alkatrészeket....egy másik RAM-al, másik VGA-val, másik merevlemez vagy SSD-vel....

2021. febr. 10. 15:47
 9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom! Én a RAMra gyanakodtam mert sokan ezt mondtak. Igen nem volt eredeti a Windows ezen is gondolkodtam. Megpróbálom akkor először is újra az egészet 😊 Koszonom!
2021. febr. 10. 17:25
 10/11 anonim ***** válasza:

a telepítő a microsoft oldaláról ingyenesen letölthető, normális kódot pedig kapsz a hardverapron 3000 Ft körül.

Mondjuk ezt amúgy is javasolnám alapból.

2021. febr. 10. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!