Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik olyan hogy egy Wifi-s...

Létezik olyan hogy egy Wifi-s modemre nem lehet kötni semilyen jelerősítőt-hatótávnövelőt semilyen módon?

Figyelt kérdés

A szolgáltatóm kicserélte a hagyományos vezetékes kábelmodemem egy újabb tipusra mivel hogy fejlesztik a vonalat. A szerelő szerint gond nélkül lehet, de az ügyintéző szerint nem lehet mert úgy nem múködik az internet. Illetve ha mégis kötök rá és bármi hiba lesz az az én felelősségem lesz illetve nem foglalkoznak velem semilyen hiba esetén ha bármilyen jelerősítőt használok. Csak ott a gond hogy ha a ház közepére teszem akkor sehol sem lesz használható sebességű net, de ha kihozom az egyik sarkába a háznak akkor meg nem jut el a jel a másik felébe. Eddig az alap modemen volt egy saját router a ház másik felében meg mégegy router, amire vezetékkel ment át a net. Egy Cisco EPC3940-A07-K9 modemet tettek be a régi helyére.

Most ott tartok hogy nemtudom hogy mi a hiba, az hogy még mindig szerelnek mert szervereket cserélnek, meg itt a faluban is dolgoznak még vagy nálam van-e a hiba de állandóan szaggat a net. Pl ma több órahosszán át volt rendesen net, rádugtam a sajátomat, ( már tegnap beállítottam ) azzal is ment több mint egy óráig, aztán úgy elment a net hogy akkor se jött elő mikor kikapcsoltam és újraindítottam a modemet.

2021. febr. 9. 00:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Maradhat a két saját router felállás. A szolgáltató cuccát bridge módba kell kapcsolni, onnantól olyan lesz, mint az alap modem. Amúgy nem is értem miért adnak eleve wifis vackokat, amikor nem garantálják rajta a sebességet. Egyszerűbb volna egy egy portos modem, annak a kimenetén garantálják a sebességet, aztán hogy te mit csinálsz mögötte az a te dolgod, arra nincs garancia.
2021. febr. 9. 00:28
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Azt mondta neked hogy a szolgáltató embere a szolgáltató eszközéig vállal felelősséget (szereli az eszközöket), ha te máshova is átkábelezel az a te dolgod, de őket ne baszogasd hogy szereljék meg neked..

2021. febr. 9. 00:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Aki kint volt az azt mondta hogy nyugodtan köthetek mögé másik vagy több routert is, de bent az ügyfélszolgálaton nem állnak velem szóba ha megmondom hogy utána van kötve egy vagy több saját router.
2021. febr. 9. 00:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Szóval aki kint volt és kicserélte az előző modemet, az mondta azt hogy lehet nyugodtan rákötni másik routert vagy jelerősítőt ha nem lenne elég.
2021. febr. 9. 00:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet, de ha hiba van, ki fog jönni egy fickó egy laptoppal, rádugja kábellel a modemre és mér, ha neki megvan a garantált sebesség, elmegy és kiszámlázzák neked a kiszállást, mert a hiba a te rendszeredben van. De ugyan ez igaz, ha nem építesz hálózatot, csak egyetlen asztali gép van rádugva. Szóval nagyon félretájékoztatott. Ők a szolgáltatást a végpontig biztosítják, de arra azt építesz amit akarsz, de a te felelősséged, hogy működjön, őket csak akkor hívhatod ki, ha 100%, hogy a végponton se jön a net.
2021. febr. 9. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!