Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videókártyát vegyek az...

Milyen videókártyát vegyek az alábbi konfigba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

kb 1 évvel ezelőtt kezdtem el ezt építeni, hogy majd csinálok majd egy játszogatós - néha stream+gaming masinát, de ez több okból kifolyólag is abba maradt.( Munkám végett legtöbb esetben, csak hétvégén vagyok itthon gép mellett, mert járjuk az országot és hetelős munkáink vannak)

Viszont végre szeretném befejezni ezt a configot.

Abban kellene nekem a segítség, hogy egy olyan erősségű videókártya kellene, ami teljesen megfelel a proci mellé, illetve nem okozna neki gondot mondjuk a FullHD -ban való max grafikás játékhoz, esetleg streamelés mellett.

Ide alulra leírom az eddigi configomat.

CPU: Intel Core i7-9700K 3,60GHz

RAM: G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200Mhz

PSU: Seasonic Prime SSR-1000PD 1000W 80+ Platinum

MB: MSI Z390-A Pro alaplap ( Tudom, hogy nem a legjobb, de ez is idővel cserélve lesz. )

2021. febr. 7. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Már egy évvel ez előtt sem vettem volna streamelésre i7-9700-at - bár ez én vagyok. :D

Vedd a legerősebbet amire keret van, szóval mennyi a keret?

2021. febr. 7. 15:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Semmi probléma a 9700k- val. Mikor vettem hezitáltam hogy i9 9900k vagy i7 9700k legyen, és az i7 mellett döntöttem. Viszont eddig semmilyen problémám nemvolt vele. Pedig világ életemben AMD-s voltam. A keret amit videókártyára szánnék, 350-400ezer maximum.
2021. febr. 7. 15:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Addig nincs semmi probléma, amíg nem szeretnél fejleszteni mert ez esetben megy a fél konfig a levesbe. Tavaly ilyenkor már körvonalazódott mikor indul a 10gen intel, ha azt megvártad volna akkor egy időtállóbb rendszered lett volna-főleg úgy hogy már most alaplapot akarsz cserélni... Bár ez itt most teljesen OFF, szóval mindegy :D

Az a baj, hogy ahogy pörgetem a nagyobb webshopokat, gyakorlatilag nulla a készlet az új Geforceokból és a Radeonokból. Nincs készleten sem RTX3000 sem RX6000.

A hardveraprón van jeletősen túlárazva ennyiért RTX3070 - remélem rajtuk rohad :D

[link]

Ennél jobbat nem találtam ami beleférne a keretbe. Teljesen sz@r a videókártyapiac.

2021. febr. 7. 16:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, nyilván nem ástam magam mélyen bele a témába mikor jön az új gen. Aztán ez van. Maradnék az nvidia -nál. AMD Konfigom mellett is nvidia gpu volt. Majd lesz valami. Használtat semmiféleképp nem szeretnék vásárolni. Egy ilyen megfelelne a célra? [link]

Mármint úgy értem 1080p max graph, meg esetleg stream 1080p 60fps és úgy hogy a nvenc legyen a kódoló, ne a processzor terhelődjön annyira. Vagy te az én esetemben mit csinálnál? Mi lenne a jobb, mind stream illetve gaming ügyileg?

2021. febr. 7. 16:39
 5/6 anonim ***** válasza:

MSI GeForce RTX 3070 8GB GDDR6 256bit (RTX 3070 GAMING X TRIO) Videokártya 385.000 Ft

[link]

2021. febr. 7. 16:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem vágom hogy megy a streamelés, fogalmam sincs mik oda a követelmények, de azonos áron egy gyorsabb és kétszer annyi VRAM-os RX-et eldobni egy RTX3070-ért..

Az AMDnél is van hardveren enkódolás, azzal is tudsz streamelni :)

2021. febr. 7. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!