Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A winchester formázás azt...

A winchester formázás azt jelenti, hogy használt?

Figyelt kérdés
Ma vettem egy laptopot, amin a win 10 van, és az eladó úr azt mondta, hogy formázva lett. Nem akartam full hülyének tűnni ezért nem mertem rákérdezni, de ez azt jelenti, hogy egy használt winchesterrel vettem a gépet?
2021. febr. 3. 19:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

az előretelepítettet nem tudja csak úgy feltenni újra, csak ha a gyártótól megveszi külön a recovery lemezt, amit mindenki IS szokott

amit megnehezít, hogy eleve csak a viszonteladónak adják ki, mint kereskedőnek

2021. febr. 3. 20:28
 12/25 anonim ***** válasza:

9: Gyárban nem formáznak semmit. Ezt az első telepítésnél megteszed, elég gyors folyamat... :).

Nem minden laptophoz jár windows10, sőt buta aki alapból úgy veszi - legalább 30 ezerrel drágább - pedig pár ezerért veszel kulcsot.

Sok olyan gép van, ami totál üres még egy dos sincs rajta. Ilyenkor formázol... Ha van rajta valami értelemszerűen nem kell formáznod, mert már megtették.

2021. febr. 3. 20:29
 13/25 anonim ***** válasza:
De ez a formázás nem olyan hűde nagy was is das... amikor bootolod a win10 telepítet első lépésként automatikusan magától megcsinálja.... :)
2021. febr. 3. 20:30
 14/25 anonim ***** válasza:

Ha használtan vetted - használt.

Ha újonnan vetted a gépet akkor új.

Ha te csomagoltad ki a gép darabjait (ssd, hdd, vga, proci, ram, ház) egyesével a papírdobozaikból. Ekkor biztos új. Ha összeszereltetted akkor az összeszerelők kipróbálták sikerült-e összeszerelni.. Ez csak nem baj?

2021. febr. 3. 20:33
 15/25 anonim ***** válasza:
Laptopot vett. Az kemény lenne, ha darabokba küldenék. :)
2021. febr. 3. 20:35
 16/25 anonim ***** válasza:

az előretelepített windows, az rajta van, és csak a beállításokat kell neked elvégezni, még nem láttál ilyet, gondolom

értetlenkedjél már még

2021. febr. 3. 20:37
 17/25 anonim ***** válasza:
lehet, hogy ezen mégse volt win, de a bolt telepített rá?
2021. febr. 4. 00:04
 18/25 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha 420 ezret kifizetsz valamiért, akkor az eladó válaszoljon a leglaikusabbnak tűnő kérdésedre is.

És ha hülyének tűnsz, akkor mi van? Ennyi pénzért akár az is lehetsz. Szolgáljanak ki.

2021. febr. 4. 11:00
 19/25 anonim ***** válasza:
Hááát... igen, ennyiért egy ebédre is meg kellett volna híniuk. :))
2021. febr. 4. 12:33
 20/25 A kérdező kommentje:
10-es igen járt hozzá eredeti win10, próbáltam direkt olyan gépet venni, amire fel van már telepítve
2021. febr. 5. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!