Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Operációs rendszert HDD-re...

Operációs rendszert HDD-re vagy SSD-re telepítitek?

Figyelt kérdés
Ma jött meg az egy terrás SSD-m (tudom 512mb elég lett volna), aztán nem tudom hogy most SSDre vagy HDDre (ami 2 terras) telepitsem fel az os-t, ami amúgy win10.

2021. febr. 2. 11:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Az OS-t és a programokat, játékokat ahol fontos a betöltési idő, az SSD-re. Zenéket, videókat, képeket, ahol nem fontos a sebesség, a HDD-re.
2021. febr. 2. 12:02
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
SSD természetesen. 2021-ben rendszert HDD-re telepíteni hülyeség, főleg mivel rendkívül olcsóak.
2021. febr. 2. 12:06
 3/18 anonim ***** válasza:
10%
Csak HDD! Az ssd-k a folyamatos írás-újraírást nem bírják!
2021. febr. 2. 12:07
 4/18 anonim ***** válasza:
94%

Tera, nem terra.

OS-t mindenképp az SSD-re, ahogy a programokat és néhány játékot is, ahol fontos a betöltési idő. Viszont SSD-re mondjuk ne torrentezz, mert a HDD-vel ellentétben az SSD-nek van egy meghatározott élettartama, amit az határoz meg, hogy mennyi adatot írsz rá.

2021. febr. 2. 12:09
 5/18 anonim ***** válasza:
3%
4-es a rendszer folyamatosan ír rá, indexel stb... szóval az SSD jelenleg alkalmatlan os-re, már, hanem akarod 1-2 évente cserélni! Egy tisztességes HDD 10-15 évet röhögve elmegy, egy drága SSD 2-3 évet max, ha tényleg használod.
2021. febr. 2. 12:11
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

„Csak HDD! Az ssd-k a folyamatos írás-újraírást nem bírják!”

„a rendszer folyamatosan ír rá, indexel stb... szóval az SSD jelenleg alkalmatlan os-re, már, hanem akarod 1-2 évente cserélni! Egy tisztességes HDD 10-15 évet röhögve elmegy, egy drága SSD 2-3 évet max, ha tényleg használod.”

🤣🤣 NE NEVETTESS!!!

Ez 10 éve volt így, talán (de még akkor se ilyen durván, hogy 2-3 év)... Ma már 10 év alatt nem tudsz annyit írni rá még torrentezéssel sem, hogy kivégezd az SSD-t. 10 év múlva meg semmit nem fog érni egy 500 gigás ssd sem... Tehát hiába van meghatározott élettartam, az már olyan nagy, hogy nem tudod teleírni átlagos otthoni felhasználás mellett

Ne írj hülyeségeket! Frissítsd a tudásodat!

2021. febr. 2. 12:18
 7/18 anonim ***** válasza:
0%

Nincs is SSD a gépemben.

Linuxot használok, ez pedig nem az a rendszer, ami merevlemezen csak nyűglődne. Jó, oké, több, mint 1 perc a teljes boot-idő, úgy, hogy azért van pár automatikusan induló szolgáltatás, de nem okoz lelki törést, hogy 10 másodpercnél tovább tart a rendszer betöltése. ;)

Cserébe viszont ugyanazért az árért 5-10-szer akkora tárolókapacitást kaptam.

2021. febr. 2. 12:19
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Adom az 5-öst! nekem így ment tönkre ssdm, hogy rajta volt a rendszer. 1,5 év alatt annyi volt neki! hddre rakom a rendszert, ssdket eladtam a francba!
2021. febr. 2. 12:21
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: minek vettél SSD-t, ha nem tudod mire való?

#5 #8 ne legyetek fogyatékosok, ha rákeresel az SSD-re az első mondatok között lesz, hogy jelentősen meggyorsítja pl a rendszerindítást. Az hogy ti vettetek valami szart aztán széthajtottátok már nem a mi dolgunk. Minden gépbe évek óta SSD-t rakok és max az az egyetlen probléma fordul elő, hogy túl kicsit vesz az ember, nem figyel és megtelik.

2021. febr. 2. 12:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az én gépem folyamatosan megy évek óta, 1-2 heti reboot-okat, és fél évente pár órás pihenést leszámítva, plusz fejlesztés közben folyamatosan arra mentegetek meg compileolok és köszöni, jól van.
2021. febr. 2. 12:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!