Megterhelésnél le fagy a gép?
Nagyobb megterhelésnél le fagy a gép. De más vga-val nem.
Minden normális hőfokokon belül van 65-74 vga.
Proci 45-55.
23db kárty a közül 1x sem fagy le a gép de az egyikkel igen. De más gépben a kártya nem fagy le és normálisan működik.
Konfigom:
Alaplap: ASRock H310CM-HDV
Proci: i5 9400f
Táp: Chieftec smart gps-600a8
Vga: amivel működik és a legtöbbet eszik a 23db közül
Asus HD 6950 1gb.
Amivel le fagy a gép:
Sapphire R9 290x 4gb.
Kisebb játéknál mint a gta 5 csak egy idő után fagyott ki de pl a battlefield 1 nél már 2mp után. Az apex legends pedig el sem tudott indulni már ki fagyott. Viszont a bf 1 nél ha kis ablakban próbáltam rendesen lehetett játszani. De miután szét húztam a képet(még csak nem is full screeneltem) már ki fagyott.
Más gépben normálisan működik az R9 290x.
Jahh és 5db venti van csatlakoztatva a tápra molexre.
Es 1db az alaplapra.
1db 1tb hdd és 1db 256gb ssd.
Már miért fogyasztaná a legtöbbet a HD 6950? 200W a gyári adat, OC brand verzióknál több is lehet:
Az R9 290X meg 290W:
Arra tippelnék hogy simán csak nem bírja a tápegység a terhelést, a Smart sajna elég kérdéses minőséget képvisel, nagy fogyasztású kártyák mellé semmiképp sem ajánlott.
A most kialakult helyzet miatt nagyon sokat gondolkodtam milyen videókártyát vegyek. Nagyjából 20.000 Ft-om maradt mivel előtte egy héttel átvertek egy 1050 ti-Al. Egy gtx 770-re esett a választás. 230W-ot fogyaszt hogyha terhelés alatt van, alapból 70 körül mozog. 2 monitorom van, és mikor játszottam kicsit erősebb játékkal egyszerűen kikapcsolt a második képernyő.. Nem is sejtettem hogy valószínű a kicsi a tápegység. Így 600w-os helyett lett egy 750w-os.
Szóval szerintem nálad is ez lesz a probléma, tekintve hogy az említett videókártya sokat fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!