Körülbelül mennyi különbség van egy SSD és egy M.2 között teljesítményben?
Figyelt kérdés
2021. jan. 27. 19:52
11/15 anonim válasza:
nem. A sata interfészes az a sata kábelen keresztüli változatban és az M.2 csatlakozós változatban is a max 6 gbps sebességet tudja. Mindegyik olcsó. A dram cachesek kerülnek 1-2 ezerrel többe.
Ez a kettő ugyanaz a sata ssd, csak más csatolófelületet használnak:
a pcie interfészes tud gyorsabb lenni. az csak m.2-be illik. és többszörösen is gyorsabb. papíron.
Ez meg egy pci interfészes M.2 csatlakozóba illeszthető:
Ha jól összehasonlítod a két M.2 csatlakozósat, akkor láthatod, hogy a sata 2 kivágásos, míg a pcie-nél csak egy van.
12/15 anonim válasza:
m.2 az csak a csatlakozó formája
sata alacsony max sebesség (nem nvme)
pcie nagy max sebesség (nvme)
Ennyi. A csatlakozó max sebességének mindegy, ha lassú ssd-t választasz. Akkor fontos, ha csúcs ssd-d van.
13/15 A kérdező kommentje:
Köszi, csak nem értettem, hogy miért M.2, ha SATA-s.
2021. jan. 28. 00:39
14/15 A kérdező kommentje:
Csakmert nekem SSD-m van és az nem M.2 és SATA-n keresztül megy ugye. Bocsi ha hülye a kérdésem...
2021. jan. 28. 00:40
15/15 A kérdező kommentje:
Ja rájöttem, az M.2 tud SATA-t is, csak akkor le lesz butítva. van oylan, amelyiken 2 csatlakozó van, az egyik NVMe csatlakozó, a másik SATA.
2021. jan. 28. 01:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!