Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora MHZ ramot lehet bele...

Mekkora MHZ ramot lehet bele rakni?

Figyelt kérdés

üdv

Az lenne a kérdésem hogy van egy asus M5A78l-M LE alaplapom (tudom régi :D)

és hogy abba lehet rakni bármekkora MHZ-es ramot?vagy van egy korlátja az alaplapnak?Idővel cserélve lesz de most egyenlőre 2*8gb ramot akarok bele rakni minél nagyobb mhz-el

2021. jan. 25. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Alaplap oldalát kell ilyenkor megnézni:

Memory

2 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 1866*/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory

Dual Channel Memory Architecture

** Refer to www.asus.com for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).

* Due to OS limitation, when installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Install a 64-bit Windows® OS when you want to install 4GB or more memory on the motherboard.

* AMD FX Series CPU on this motherboard supports up to DDR3 1866MHz as its standard memory frequency.

* Due to CPU spec., AMD AM3 CPUs on this motherboard support up to DDR3 1333MHz.

[link]

2021. jan. 25. 21:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Szóval így kibogarászva nekem az jön le, hogy 1866 mhz FX procikkal megy csak. a többi 1333-on fog menni. De bazira nem értek ehhez a platformhoz. Ha tuningos, akkor lehet, hogy máshogy van.

#1 voltam

2021. jan. 25. 21:11
 3/4 A kérdező kommentje:
fx 6300 proci van benne köszönöm a választ :) akkor elvileg 1866 mehet
2021. jan. 25. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Minden FX szorzózár mentes s lapokal együtt!

RAM: csak DDR3!

2021. jan. 26. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!