Lehetne a merevlemezt és a RAM-ot egy hardverbe rakni?
Létre lehetne hozni egy olyan hardvert, ahol egybevonják a merevlemezt és a memóriát. Egy hardver lenne a kettő helyett, és az alaplapon is ennyivel több hely lenne.
Egy olyan hardverre gondoltam, ahol a merevlemez és a RAM fel tudná használni a másik képességeit. A RAM felhasználná a merevlemez méretét, ezért akár 4 TB-nyi RAM is lehetne ideiglenesen a gépen, aha a merevlemezen ennyi hely van. A merevlemez meg valahogy fel tudná használni a RAM MHz-ét, ezzel gyorsabb sebességet elérve. Talán ezt csak úgy lehetne kivitelezni, ha hasonló struktúrájúak lennének, ezért SSD-vel kéne próbálkozni és RAM-mal.
Te valami nagyon keményet szívhattál c-c
Figyelj, gondold végig. Ha ez megvalósítható lenne, szerinted még egyik cégnek se jutott eszébe?
Értem hogy mit szeretnél, de elmondom előre :nem vagyok számítógép szaki.
Van RAM Drive is, amit alaplapi PCI (express?) Slotba kell bele tenni, és abba memóriát rakni. Elég ritka hardver.
Vagy létezik egyéb, windows 10-en is beállítható módszer, amit most nem tudok neked mondani.
5-ös vagyok 7-esnek:
Mert nem írtam oda, hogy nem lehetséges, vagy a közösség számára válaszom nem volt eléggé szexuálisan és érzelmileg kielégítő.
Létezik már (azt hiszem intel fejlesztés) hasonló. Ez lényegében egy aránylag gyors dimm (memória) slotba pattintható ssd. Úgy néz ki, mint a ram, lassabb, de nem felejt, ahogy kikapcsolod a gépet. Egyelőre méregdrága és szerverekbe gyártják.
Erre gondolok. Érdekes cucc.
Vannak elvetemült kutatások, de ha kinézel a felhasználói alkatrészek világából akkor azért nem olyan rossz a helyzet, bőven van tartalék és fejlesztik azokat is tovább. Kicsit általánosítva: A kutatáshoz sok pénz kell és a befektetők kielégítése valamennyire visszaveti a fejlődést.
"A RAM felhasználná a merevlemez méretét"
Ott a lapozófájl, elég régi cucc.
"merevlemez meg valahogy fel tudná használni a RAM MHz-ét"
PCI-E 4.0 és örökösei, illetve a Raid technológia szerintem bőven elég, csak a hűtést kell megoldani a jövőben.
Egyébként szervereknél van akár procinként 8 ram sávod és 16 foglalatod, 4TB RAM kényelmesen belemegy manapság. Egy alaplapba meg belemehet 2 vagy 4 proci is, bár nem feltétlen ennyi sávval. Az ezek közötti kommunikáció és a késleltetés már megint más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!