Windows vagy Macintosh asztali gép ajánlott 2021-ben következő évekre?
Lassan egyetemi éveimet kezdem és szükségem lenne egy asztali gépre. Nem vagyok kifejezetten az a valaki, aki leül és játszik, de néha-napján megjön hozzá a kedvem.
550.000 ft a diákmunkából összeszedett keretem jelenleg.
A két versenyző:
2021 Mac Mini M1 16GB RAM-mal rendelkező verzió,
illetve egy PC build alábbi főbb specifikációkkal:
Motherboard:
Gigabyte X470 Ultra
CPU: AMD Ryzen 7 2700X
GPU: Gigabyte RTX 2080 XTREME
16GB ram
2TB HDD, 500GB SSD
Mindkét szoftvert volt szerencsém használni éveim alatt, de őszintén nincs elengedhetetlen preferenciám.
A lehető legfüggetlenebb véleménytől kezdve a legszélsőségesebbet is szeretném meghallgatni és maga a kérdés hülyének tűnhet, mivel egyértelműen a PC érné meg a legtöbb embernek, de évek óta a 2015 i5 Macbook Air-em nyúzom és hibátlan minden téren, azonban az egyetem által kívánt nagyobb GPU és CPU igényű programok mégis megviselik és egy asztali "erőgép" nem ártana akár játékra haverokkal, akár nagyobb munkákra/projektekre.
Ami mégis tart a Mac Mininél ezek után az nem más, mint a kompatibilitás. Ahogy egy filet ráhúzok az asztalra az megjelenik a telefonomon és ez kölcsönös. Az AirDrop könnyű használata is húz egy kicsit, de nyilván valóan ez elhagyható, hiszen régi PC-m mellett sem voltak kifogásaim ezzel kapcsolatban és az üzeneteim is azonnal megjelennek előttem, amit telefonra kapok.
Köszönöm, hogy végig olvastad és nagyon köszönök előre minden választ és szavazatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!