Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows vagy Macintosh asztali...

Windows vagy Macintosh asztali gép ajánlott 2021-ben következő évekre?

Figyelt kérdés

Lassan egyetemi éveimet kezdem és szükségem lenne egy asztali gépre. Nem vagyok kifejezetten az a valaki, aki leül és játszik, de néha-napján megjön hozzá a kedvem.

550.000 ft a diákmunkából összeszedett keretem jelenleg.

A két versenyző:

2021 Mac Mini M1 16GB RAM-mal rendelkező verzió,

illetve egy PC build alábbi főbb specifikációkkal:

Motherboard:

Gigabyte X470 Ultra

CPU: AMD Ryzen 7 2700X

GPU: Gigabyte RTX 2080 XTREME

16GB ram

2TB HDD, 500GB SSD

Mindkét szoftvert volt szerencsém használni éveim alatt, de őszintén nincs elengedhetetlen preferenciám.

A lehető legfüggetlenebb véleménytől kezdve a legszélsőségesebbet is szeretném meghallgatni és maga a kérdés hülyének tűnhet, mivel egyértelműen a PC érné meg a legtöbb embernek, de évek óta a 2015 i5 Macbook Air-em nyúzom és hibátlan minden téren, azonban az egyetem által kívánt nagyobb GPU és CPU igényű programok mégis megviselik és egy asztali "erőgép" nem ártana akár játékra haverokkal, akár nagyobb munkákra/projektekre.

Ami mégis tart a Mac Mininél ezek után az nem más, mint a kompatibilitás. Ahogy egy filet ráhúzok az asztalra az megjelenik a telefonomon és ez kölcsönös. Az AirDrop könnyű használata is húz egy kicsit, de nyilván valóan ez elhagyható, hiszen régi PC-m mellett sem voltak kifogásaim ezzel kapcsolatban és az üzeneteim is azonnal megjelennek előttem, amit telefonra kapok.

Köszönöm, hogy végig olvastad és nagyon köszönök előre minden választ és szavazatot!

2021. jan. 25. 01:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy mindegy, hogy milyet veszel. Bármire tudsz virtuális gépet telepíteni. Szóval MAC-en is lehet Windows, ha olyan program kell.
2021. jan. 25. 12:24
 12/15 anonim válasza:
100%
Mérnökinformatikusként fejbelőném magam, ha a rohadt applere kellene feloperálnom a szoftvereket, amiket a tanulmányaim alatt használok vagy ha ott kellene programoznom. Ipadem van, az nem akkora dolog, de szerintem az ember gépe legyen normális és kompatibilis a legtöbb dologgal, ne egy sznob szarkupac, amivel csak kínlódni lehet.
2021. jan. 26. 03:33
 13/15 anonim válasza:
100%
A virtuális gépről meg annyit, hogy az efféle tákolmányokat sosem szerettem. Ha valaki félmillió forintot kiad egy gépre, ne kelljen már vele cigánykodni, hogy alapvető dolgok menjenek rajta...
2021. jan. 26. 03:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp windows, de én kivárnék a fejedben.
2021. febr. 22. 21:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Praktizáló építészként a windows gépet ajánlom. Még az inteles macre sem adtak ki a legtöbb 3d-s szoftvert (főleg ha renderelni is akarsz majd... És miért ne akarnal?) , az m1re meg kifejezetten nehézkes lesz. Ha meg Windowst kell rá telepítened, még tovább csökken a használható teljesítménye. Arról nem is beszelve, hogy ez a dedikált rtx gpu messze veri az M1 teljesítményét.
2021. ápr. 25. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!