Vettem a számítógépbe új alaplapot gigabyte 450b gaming és ryzen 5 3600at. 2hdd-m van, nem indultak el, beletettem egy Vadi új m.2es ssdt feltettem a windowst, elindult. Drivereket telepitgettem tegnap, ma pedig nem akart megint elindulni..?
Figyelt kérdés
Mi lehet a baj? A régi alaplap drivere összeveszett az újjal? Na de akkor a vadi új SSD miért nem akar indulni? Bootolas közben szépen megáll.. pörög a Windows jel, de az is mintha akadozna..
Lehuztam a 2hddt, csak úgy engedi telepíteni a windowst, ha visszadugum simán felismeri őket.
2021. jan. 23. 18:53
1/4 anonim 

válasza:

Ellenőrizd, hogy nem osztozik-e az m.2 port egy sata porttal. Ha abba van dugva hdd, abból adódhatnak ilyen problémák. Ha van sima sata meg asata port is, próbáld meg abban, amelyikbe nem most van dugva, hanem a másikba (az asata a processzor sata vezérlőjét használja, a sima az alaplapét).
2/4 A kérdező kommentje:
Az M2 az a PCIe fogalalatba megy be. Vagy nem tudom mire gondolsz így hirtelen.
Plusz amikor még nem volt benne SSD akkor is ugyan ezt csinálta..
2021. jan. 23. 23:26
3/4 Szivessa3 

válasza:

Azt nézd meg, hogy mi az elsődleges Boot opció a BIOS-ban, mert lehet valamelyik HDD-ről akar elindulni a gép, de neked az SSD-n van a Windows.
4/4 A kérdező kommentje:
Néztem, az volt az első, HDD-nél is állítgattam, az egyik nem bootolt, mert nem volt rajta op rendszer, a másik az bootolt, de annyinál meg is akadt. Letöröltem a windowst a partícióról, de nem engedte telepíteni, mert nem úgy volt kiírva az USB-re, ahogy ő szerette volna. Rufussal ráírtam még 2 féleképpen, de nem telepítette. Utána jött az SSD ötlet, beledobtam, arra is csak akkor engedte amikor kivettem a HDD-ket.. de működött minden faszán, aztán mondom a drivereket ahogy feltettem jött ez.. Lehet, hogy a régi alaplap drivere valahogy még rajta volt? Pedig leformáztam azt a partíciót amin a windows volt.. Mindegy most megy, de csak a kártya drivere lett feltéve..
2021. jan. 24. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!