Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi notebook előreláthat...

Az alábbi notebook előreláthatóan hány évig fog probléma mentesen kiszolgálni?

Figyelt kérdés

Ti hény évet jósoltok neki a teljesítménye alapján? Netezésre és filmezésre használnám.

[link]

2021. jan. 22. 12:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Netezésre, filmezésre 9 év múlva is jó lenne, de valami hamarabb meg fog dögleni benne. Az akku max 2 évig fogja bírni.
2021. jan. 22. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Teljesítmény alapján ezzel még 10 év múlva is lehet netezni meg filmezni. Nekem még a mai napig vannak otthon laptopjaim, amik 13-12 évesek 2 gb rammal és win 7-tel még fb-youtube stb-t lassan de betöltik.
2021. jan. 22. 12:32
 3/12 anonim ***** válasza:

Ez sokmindemtöl függ. Volt egy barátom aki újonnan vett egy hasonló Asus laptopot és rea egy évre meghalt a videókártyája. Szerencsére garanciája volt. Én pedig a használtan vásárolt 5 éves Acer Aspire laptopommal jól megvoltam. Most 7 éves a laptop. Volt egy-két kisebb baja de semmi komoly. Én összességében elégedett vagyok az Acer laptopommal. De lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy vigyáztam rá és rendszeresen tisztítottam kívül belül.

Tehát ha vigyázól rá és rendszeresen (kb. 2-3 hónapban) elviszed kitisztítani szervízbe, hogy ne vesszen el a garancia és ha rendszeresen asztalon vagy valami sima felületen használod, nem az öledben, akkor kiszolgálhat 3-4 évig is. Mondjuk az Asus laptopok egy kicsit megbízhatatlanok. Legalábbis én úgy vettem észre. Találkoztam több Asus tulajdonossal és mondták, hogy a latoppal kellett ez vagy az miatt szervizbe vigyék.

2021. jan. 22. 12:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk a többiek elmondták, hogy az aksi meghal 2-3 év után. Mondjuk nekem kiszolgált 6 és fél évet. Most nemrég cseréltem ki.
2021. jan. 22. 12:43
 5/12 A kérdező kommentje:
Lenne ehez kapcsolódóan még egy kérdésem. Pont erről a verzióról nem találtam semmi leírást vagy videót a neten. De az összes többi X509 variáció amit találtam bővíthető 2,5-ös HDD-vel. Akkor ez is bővíthető lenne HDD-vel?
2021. jan. 22. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem a processzor meg a többi hardver miatt aggódni, hanem azért, mert széttörnek a zsanérok, a burkolt szintén töredezik, ha szét kell szedni, mondjuk a karbantartás miatt, akkor nem lehet rendesen összerakni, mert kitörnek a csavarok menetei, a kis pattintós füleg is letörnek.

Ilyen felhasználásra felesleges a dedikált vga, csak plusz hibaforrás, jobban melegszik, haszon nélkül.

2021. jan. 22. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

hát ez nagyon belépő szint. ennyiért nem vennék 2 magos gépet, az a dedikált GPU meg teljesítménybe semmit nem ad, cserébe viszont egy kockázati tényező, egy plusz alkatrész, ami elromolhat.

szóval az én javaslatom, hogy ebben az árszegmensben kerüld a dedikált gpu-kat, mert teljesítményre értelmetlen a jelenlétük.

Ha esetleg lenne 4300U gép (van! [link] akkor az nagyon jó lenne. alternatíva még 3500U vagy jobb, illetve az intel 1035G1-nél jobbak, és intelnél van még sok lehetőség... 11**G* procis gépek is szállingóznak már talán. meg ott vannak a 10***U procik is. lényeg, hogy 4 magos legyen! IGP mindegyikben 4K képes, H.265 HEVC 10 bit dekódolású. így filmekkel netes beépülőkkel nem lesz gond az elkövetkező 5-10 évben. de proci teljesítményben ma a 2 mag az egy letűnt kor terméke. Pláne ha hosszú távra tervezel. Kell a 4 mag.

2021. jan. 22. 13:30
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
( A zsanéroknál csak a műanyag törik, így egyszerűen javítható. Csak vissza kell építeni a műanyagot, amibe a csavar foglalat rögzül. Házi praktikaként pillanatragasztó + szódabikarbóna, vagy bármilyen műanyagnál erősebb 2 komponensű ragasztó megfelel. Csak tartós legyen és minimálisan rugalmas. Sajnos a zsanértörésekkel meg kell tanulni rgyüttélni, mert már senki sem gyárt értelmes minőséget a belépőkategóriában. )
2021. jan. 22. 13:36
 9/12 anonim ***** válasza:
hogyha egy laptopon a windows előre van telepítve akkor arra az op rendszerrre van optimalizálva és emiatt gyorsabb és megbízhatóbb mint a nem előretelepítettek. én csak előretelepített windowsos laptopot vennék.
2021. jan. 22. 14:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Semmivel sem "optimalizáltabb", mint a többi, sőt, a legtöbb esetben uninstallálhatod sorban a bloatware programokat.
2021. jan. 22. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!