Milyen processzort használsz?

Ha játékról van szó, akkor kb ezek, amik ár-értékben átgondolandóak:
10100F
10400F
3600 / 3600X
10700K / 3700X / 5600X

#8 Azért köszönöm szépen a jelenlegi AMD generáció g*ci drága, nagyon durván túl van árazva ha az előző generáció árazásához hasonlítok. Ryzen 5 5600X 115 000-120 000Ft körül minimum? A 3600X kb. 80 000Ft-ba kerül és tulajdonképpen az új generáció nyújtotta extra előnyökön (PCIe 4.0, sokkal jobb RAM kezelés/támogatás) kívül maga a teljesítmény nem ugrott olyan húde nagyot, ami indokolná a jelentős mértékű felárat. A 2. generációig menetelt nagyot az AMD, mert akkor még az árazás is jó volt. A 3. generációnál már kicsit elrugaszkodtak, ezzel a jelenlegi generációval meg igencsak elszálltak. Oké, hogy hozzák az Intel-t, de az Intel-nek legalább van az aktuális generációban megfizethető alternatívája a 10400F személyében akár, míg az AMD-ből a megfizethető alternatíváért a régebbi generációkból kell szemezgetni. A másik meg, én most tuti nem kezdenék bele nagy beruházásokba lévén, hogy a Ryzen eddig tartott, mivel aki ezen a ponton ruház be AMD-re az később nem fogja tudni az alaplapot megtartani és minimális beruházással újabb x évet kifacsarni a platformból. Már más foglalatra jön a következő generáció, én hát ezért inkább türelmesen kivárom mit hoz a következő generáció és mit ígérnek meddig lesz elérhető az új platform.
Nekem egyébként 2600-am van, játékra használom, de csak szolidan mivel csak egy RX560-as ketyeg mellette, ami erősen bekorlátozza a lehetőségeimet gaming terén.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!