Videókártya milyen tényezők miatt tud inkompatibilis lenni az alaplappal?
Ha jól tudom igazán az alaplappal kell annak lennie csak, mert abba megy bele. Ha jól értem a PCI-E 3.0-ás kártya belemegy 2.0-ás alaplapba, de mi van, ha 3.0-ás az alaplap és a kártyából akarok 2.0-ásat venni, akkor nem lesz jó? Írta valamelyik hirdető, hogy 6 pin kell neki, ez a pin szám a PCI-vel van összefüggésben, vagy ez már a táp csatlakozóról szól?
Most abban a helyzetben vagyok, hogy tönkrement a videókártyám és szeretném használni a gépet, de most csak valami alap videókártyát szeretnék venni, mert majd később vennék egy sokkal jobbat, de addig szeretném használni a gépet. Megnéztem miket árulnak, de ha jól értem a jó alaplapom miatt pont nem is vehetek nagyon olcsón kártyát? Amit 10 ezer alatt találtam használtan, azok mind 2.0-ásak voltak eddig.
Köszönöm, ha valaki felvilágosít! :)
Igen, az a nagyon régi még AGP csatolós lehet 😃 az 15+ év 😃
Javaslat:
C2Q gépet már nem vennék.
Használt brand gépek a legjobbak ár-értékben. Most dobok össze egyet 35-40 ezerért.
2-3. generációs i5 (4 mag)
2x4GB RAM
256Gb új SSD
Videokártya nem kell... átlagos felhasználásra a prociba integrált is elég. Videókat viszi. 4K lehet csak gond.
Ezzel el lehet lenni az elkövetkező 6-10 évben. Megér ennyit, mert ez még sokáig reszponzív gép lesz. Internetre már nem tudnak olyan szkripteket, grafikát berakni, ami ennek a gépnek sok lenne. Office csomag szintén. Ami létszükséglet, az menni fog
SSD az ugye önmagában 9-10 ezer, neked meg ezek szerint van is (vagy ha nem is lenne, akkor a 128gb 6-7 ezer). 4 GB RAM is elég még netezésre. Én csak a jövőállóság miatt rakok 8-at. Szóval akár a 20-25 ezres alapgép + SSD is megfelelhet. általában olcsóbban i5 2400, párezerrel többért i5 3470 szokott lenni.
Brand gép kategória:
De ha nagyon ódzkodsz tőle, és szarért-hugyért akarsz, és lga 775 lap van benne, akkor lehet opció a procicsere és a C2Q is. 4GB RAM-mal, ssd-vel. Meg egy képet adó videokártyával, ami viszi a YT FHD 60fps videókat.
Nem értetted, mert ugye csak találgattam én is, hogy mi lehet a cél és felhasználás. De akkor a mamának megy... ha oda elég a proci, akkor jó így az olcsó VGA-val az a konfig.
-
Igen. Az SSD-k jót zuhantak.
Nameg a samsung mindig is túlárazott volt ahhoz képest, hogy nem igazán nyújt többet, így valószínűleg akkor sem volt egy árbajnok 😁 Névért ennyit nem érdemes fizetni.
Naaa, mi bánt téget a samsung TV tizen os-nél? Szerintem mind közül a legreszponzívabb rendszer. kevés gombos BT távirányító is nagyon adja.
LG-t is szeretem, mert a mutogatós nagyon állat, de a memóriakezelés xarabb, mint a samunál. sokkal előbb túlcsordul és fagy ki. és lassabb az egész.
android tv-ről meg ne is beszéljünk, az lett igazán tévút.
sajnos ezek az okos megoldások hardver nélkül nem sokat érnek, egyik tv sem nagy erőgép, de kisebb dolgokra megfelelő mind... netflix, médiaszerver, YT, ultraminimál böngészés, kijelzőmegosztás.
ismerősnél egy vezeték nélküli usb egérrel megy a böngészés is a samu tv-n. A sami VA paneljei pedig csodásak az LG IPS-hez képest, aminél a fekete is kivakítja a szemedet... persze prém,iumnál meg fordul a kocka, és az OLED az igazi, míg a QLED egy kamu LCD...
sony drágább náluk, philips rendszere még kezdetleges az androidos blama után... más meg nincs... kínai és török vackok vannak. mi a jó tv os akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!