Videókártya milyen tényezők miatt tud inkompatibilis lenni az alaplappal?
Ha jól tudom igazán az alaplappal kell annak lennie csak, mert abba megy bele. Ha jól értem a PCI-E 3.0-ás kártya belemegy 2.0-ás alaplapba, de mi van, ha 3.0-ás az alaplap és a kártyából akarok 2.0-ásat venni, akkor nem lesz jó? Írta valamelyik hirdető, hogy 6 pin kell neki, ez a pin szám a PCI-vel van összefüggésben, vagy ez már a táp csatlakozóról szól?
Most abban a helyzetben vagyok, hogy tönkrement a videókártyám és szeretném használni a gépet, de most csak valami alap videókártyát szeretnék venni, mert majd később vennék egy sokkal jobbat, de addig szeretném használni a gépet. Megnéztem miket árulnak, de ha jól értem a jó alaplapom miatt pont nem is vehetek nagyon olcsón kártyát? Amit 10 ezer alatt találtam használtan, azok mind 2.0-ásak voltak eddig.
Köszönöm, ha valaki felvilágosít! :)
a pci-e kompatibilitás rendben van lefelé is, felfelé is. tehát a hardver mindenképp jó. Nem.lehet elrontani.
Tápcsatlakozó az 6 pin és/vagy 8 pin (vagy tápcsatlakozó nélküli... ezek gyenge kártyák, amik max 75w-ot tudnak felvenni a pcie csatlakozón). Mindent be kell dugni. Ez egyértelmű.
A probléma szoftveres lehet. Általában brand irodai gépeknél (dell, lenovo, hp, fujitsu, stb..) jön elő, hogy náluk nem uefi-bios van, így a bios csak whitelist kártyákkal kompatibilis. Tehát előre meg van adva, hogy mit tudsz belerakni. Ilyenkor fórumokat kell olvasni,hogy az általad kinézett kártya jó-e.
Épített gépeknél nincs ez a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!