Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Átlagos otthoni felhasználásra...

Átlagos otthoni felhasználásra jó lenne? ASUS PRIME B450M-A AMD Ryzen 3 PRO 4350G Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 3200MHz Cooler Master MasterWatt Lite 600W Cooler Master MasterBox Q300L Samsung 970 EVO 500GB M.2 Wd blue 2tb

Figyelt kérdés
Játékok ritkán érdekelnek, így integrált kártya is elég, mondjuk van egy 750ti működő, azt is bele tehetem. Film nézés torrentezès böngèszès az elsődleges cél.

2021. jan. 17. 09:51
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Úgy tudom integrált kártyák terén az amd sokkal jobb mint az Intel.
2021. jan. 17. 16:17
 12/36 anonim ***** válasza:
Teljesítményben jobbak, de ha nem cél a játék akkor teljesen jó az i3 amit ajánlottak - és olcsóbb is.
2021. jan. 17. 16:22
 13/36 anonim ***** válasza:
Van egy GTX 750TI-d is, értelmetlen vételnek tűnik az R3 PRO 4350G.
2021. jan. 17. 16:32
 14/36 A kérdező kommentje:
4k tv a monitor és a filmeket is abba nézem, azért gondoltam inkább amd re.
2021. jan. 17. 17:01
 15/36 anonim ***** válasza:

Nahh. Ideértem én is. Elég jól tisztul a kép az első benyomások után.

Az az igazság, hogy egy 250w-os táp is elég lenne 😃 Egy ilyen gépnek egyszerűen nincs fogyasztása.

Értelmes minőségben sajnos ilyet nem gyártanak valamiért (brand gépekben szokott előfordulni... apropó, brand gép. Átgondolandónak tartom azokat is). Szóval a 15 ezres kategória az ajánlott így is a tápból.

Milyen keretet gondoltál a projektnek?

Van bármilyen speciális igényed? Pl hogy extra halk legyen? Vagy méret ügyileg bármi?

Mivel ott a kezedben a videokártya, ezért én is felesleges vételnek gondolnám az IGP-s procit. Mint írtam, az első számú javaslatom egy használt brand gép.

2. Számú egy laptop alapú konfig (főleg amd), de ez függ attól, hogy akkor 0-24 üzemről van-e szó, tehát torrent,mint torrent szerver? Nameg a filmezés... ez teljesértékű HTPC? KODI-val gondolod használni? Mert akkor ez az ötlet sem biztos, hogy jó.

És csak 3. Számú az új épített gép. De tényleg kell tudni, hogy mi a prioritás, mi az elvérés,mi a keret. Egyelőre még sok megoldás lehet jó.

2021. jan. 17. 17:03
 16/36 A kérdező kommentje:
Hát ár érték arányban szeretnék egy olyan gépet ami ahogy a jelenlegi is 6-7 évig bírni fogja, és támogatni fogja a Windows is. Fontos szempont hogy halk legyen! Szinte néma ha lehetséges, és kicsi mivel egy szekrénybe van gyakorlatilag bezárva, a jelenlegi is. Terhelés mellett volt hogy elérte az 50 fokot a SSD/Hdd. Régen sokat játszottam, COD, Moha, de az utóbbi tíz évben valahogy nem hoz lázba. Múltkor fel tettem a 2017es cod-ot de egy hónap alatt játszottam vele kb három órát aztán töröltem. Utolsó játék amit végig víttem a Rise of the Tomb Raider volt. A videó kártya ami van az egy ZOTAC GeForce GTX 750 TI 2GB GDDR5, de már hat éves kb. Ha be adja a kulcsot meg marad az integrált, és szeretném ha az azért tudna annyit mint ez. Ezért is az amd amire elsősorban gondolok, de lehet tévedek. Gondolkodtam laptopon is de mivel nem viszem sehova magammal, az asztali gépet én magam összerakom, cserélek benne bármit így ésszerűbb olcsóbb hosszú távon, és élveztem hogy egy 120 centis tv a monitor. Torrentezès alatt nem gondoltam szerverre. Csak sokat töltögetek le 4k filmeket aztán seedelem. Szoktam képeket szerkezgetni időnként telefonos videókat és vágok de csak amatőr szinten. Lehet hülyeség de én elektronikai eszközöknèl ragaszkodok az újhoz, soha nem vettem használat belőlük. A keret jó kérdés , nem igazán szeretnék 170 e ft-nál többet költeni. A Wd blue hdd már megvan pár éve tökéletesen működik így az menne át az új gépbe is.
2021. jan. 17. 17:39
 17/36 anonim ***** válasza:

Az AMD RADEON 6 ugyanúgy alkalmatlan netezés,filmezésen kivül másra mint az INTEL UHD 630 ahogy láttam.

Ha GTX 750TI beadja a kulcsot, akkor vegyél külön kártyát, ha kell a nagyobb teljesítmény.

2021. jan. 17. 18:33
 18/36 anonim ***** válasza:
Táp: be quiet 9/10 400W 16+k
2021. jan. 17. 18:35
 19/36 A kérdező kommentje:

Elvileg nem, az amd egész jól teljesít:

[link]

2021. jan. 17. 18:37
 20/36 anonim ***** válasza:
A Vega7 és Vega8 már egész korrektül muzsikál a játékokban,de az ezekkel készült procik irreálisan drágák.
2021. jan. 17. 18:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!