Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a memória jó lesz ehhez a...

Ez a memória jó lesz ehhez a konfighoz?

Figyelt kérdés

alaplap: Asus prime b450m-a

processzor: AMD Ryzen 5 1600

videókártya: Gigabyte Geforce GTX1650

Azt olvastam, hogy az AMD processzorok mellé a Crucial ballistix RAM a legjobb választás.

Viszont az általam kinézett (legalul a link) nem szerepel az alaplap gyártójának a támogatott eszközök listáján.

Szerintetek ennek ellenére is nyugodtan vegyem meg, vagy inkább keressek olyat, ami rajta van a listán? (Az egy HyperX predator lenne, de nekem az olvasottak/látottak alapján a Crucial a szimpatikusabb..)

[link]

2021. jan. 12. 20:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A memória támogatási lista csak annyit tesz, hogy a felsorolt modulokkal kipróbáltan működik az alaplap.
2021. jan. 12. 20:46
 2/12 anonim ***** válasza:

Igen.

Nem is az alaplap számít, hanem a proci, mivel a memóriavezérlő abban van

Sajnos a ryzen 1000 szériánál a támogatási lista nagyon fontos, mert hihetetlenül pocsék memóriavezérlő került bele.

Lehet olyan ram-ot is venni persze, ami nincs rajta a QVL-en, de legalább egy fórum hozzászólás szóljon róla, hogy igen, azzal a konkrét memóriával menni fog a proci, barátok. (Bár ez sem teljesen igaz, mert általában azonos típusú memóriákon is lehet más gyártótól származó chip, amibösszekuszálhatja a dolgokat.)

Mindenképp olyan megoldást választanék, amit könnyű cserélni. Pl használt vagy online vásárlás.

Ha esetleg elírtad volna, és valójában 1600 AF procid van, akkor egy szinttel előrébb vaby, abban már fejlettebb a mem.vezérlő. Abba biztosabban lehet vásárolni.

Ballistix mindegyik procival jól megy. Az ajánlás a tuningosoknak megy. 3200 mhz memóriát tudsz venni, ami simán meg az AMD-nél bűvösnek számító 3600 mhz-en, akár CL 14-15 késleltetéssel is. Hogy miért bűvös... van benne valami cucc, ami ugyanezen a frekvencián megy, és így szinkronba kerül, ami jó neki. De ez amd 3000 és 5000 széria. Nyilván ettől függetlenül 1600-hoz is jó, csak lehet arra nem éri meg a felárat már... ezzel nincs tapasztalatom.

2021. jan. 12. 21:03
 3/12 A kérdező kommentje:
AF-es van, igen.
2021. jan. 12. 21:09
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

R5 1600AF -jó

CRUCIAL RAM -jó

Prime b450m a -selejt

Gtx 1650-selejt

2021. jan. 12. 22:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Így okés. Most már csak azt kellbeldönteni, hogy megéri-e a felárat a crucial. Keress videókat 3200 mhz cl16 vs 3600 mhz cl16 memóriás gépek között. Mindenképp amd procinál, lehetőleg 1600AF Procival.

Valószínűleg nem mutatja azt az előnyt, amennyivel többe kerül.

3200 mhz, cl 16 memóri javaslat: g.skill aegis / g.skill ripjaws (ez az előbbinek a hűtőbordázott változata)

Ehhez a géphez nem kell jobb.

Az alaplap meg belépő szint, de nem selejt. A320 lenne a selejt.

2021. jan. 13. 10:25
 6/12 A kérdező kommentje:

4-es, sajnálom, hogy nem sikerült értelmezni a kérdést.

Szerintem nem véleményekre voltam kíváncsi a konfigról, hanem, hogy a választott memória jó-e hozzá..

De nem hibáztatlak! Ez az igazi magyar mentalitás, hogy valamit (bármit) egyből le kell szólni.

2021. jan. 15. 18:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem véleményt írtam, kifejtettem hogy mi az amit megvehetsz és mi nem AJÁNLOT!
2021. jan. 15. 19:07
 8/12 A kérdező kommentje:

Első gépem, amit egyedül rakok össze. Ezelőtt még nem raktam össze gépet, mert nem annyira értek hozzá. Inkább vettem egy komplettet, amit csak be kell kapcsolni és kész.

A kártyáról annyit, hogy 65-ért vettem újonnan. Most 85-90 ezer környékén kapható.

Több kártyával is szemezgettem, de mindenképp Gigabyte-et szerettem volna, mert nekem egyszerűen ez volt szimpatikus.

Az 1650-nek a DDR6-os, Windforce változata.

Nincsenek komoly terveim a géppel. Nem vagyok gamer, csak szeretnék azért néha valami normálisabb játékkal is játszani. Ha a 2017-18 esetleg 19-es játékok mennek (és nem muszáj maxon) már jó is.

2021. jan. 15. 19:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Tehát a vga meg van a többi még nincs?

Ha nincs meg akkor írd le!

2021. jan. 15. 19:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Van eddig:

Alaplap: Asus prime b450m-a

Processzor: AMD Ryzen 5 1600 (AF)

Videókártya: Gigabyte GeForce GTX1650 4GB GDDR6 Windforce

Amit tervezek hozzá:

Tápegység: be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold

RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/W

HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX (12790 FT)

SSD: Western Digital 120GB Green WDS120G2G0A

Ház: SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230

2021. jan. 16. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!