Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy ilyen gép amit még alig...

Egy ilyen gép amit még alig használtak megéri 20 ezer forintot?

Figyelt kérdés

Tehát egyik haverom adná el nekem ezt a gépet. 20k forintért konkrétan szinte teljesen újnak számít mivel amióta megvette szinte 5 alkalommal kapcsolta be. Mivel akkor kb rögtön utána kapott is egy i7 2700-as gépet. És ezt 3-4 alkalommal használta kép szerkeztéshez. És a legelején kb 2 hónapig játszott vele.

A gép ezekre képes:

Intel Core I5 2300 vagy 2500-as proci. (Úgy rémlik az előbbi!)

8-9 gb ddr3 ram

250Gb HDD

120Gb SSD

M-Tech PFC 265W

vga az pedig az integrált.

Sajna az alaplap típusát nem tudom.

De ha lesz megint pénzem veszek bele. 10-20k körül használtan egyett. Szerintem egy gtx 1050 3gb rx 460, 560 vagy ha jobban szorit a gatya egy gt 1030, rx 550X lenne jó. Ezeket még meghajtja az a 265w. Mivel úgy tudom, hogy harverapron már rx 460 4gbt lehet néha 20 körül kapni. De ha tévedek javitsatok ki.

Addig is nekem jelenleg Radeon HD 6450 512mb van. Tegyem bele ezt vagy az integrált vga többet tud. És úgy, hogy képes ugye az is a dx11-re? A procit is talán később fejleszteném. Mondjuk egy jó fajta i7 2600-ra. Ami mondjuk nincs agyon használva. De talán i7 2600k, 2700k, 3770k is mehet bele ha az alaplap is olyan típusú!

Jó lenne ha a legújabb játékok pl a cyber punk és ezek mennék rajta lowon 720p legalább. Szerintem 30+ fps legtöbb játéknál meg lenne ha lenne bele vga. Szerintem minimum egy gtx 650 típusú kártya viszont kellene bele.

2021. jan. 11. 02:14
 1/7 A kérdező kommentje:
És a régi gépemmben hiditech psx 400-450w táp van igaz már 10 éves de az a jobb táp vagy ez az M. Mert tudnék a gépben 15-ért más haveromtol hd 6950-et. Mondjuk talán ahhoz még a 450w is kevés.
2021. jan. 11. 02:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Az alaplap tipusa jó lenne
2021. jan. 11. 03:40
 3/7 DestinyInCap ***** válasza:
Szedd le a Cpu-z nevű programot. A motherboard fülön van a manufacturer és a model rész, itt meg tudod nézni, hogy milyen alaplap van a gépben... ezt mindenképp fontos lenne megnézni, mert ha vásárolnál bele később processzort, akkor az alaplapod dönti el miket rakhatsz bele. Ugyanebben a programban meg tudod nézni milyen processzorod van, ill. milyen és mennyi ramod van a gépben. Ha videó kártyát keresnél, akkor hardveraprón tényleg viszonylag olcsón tudsz hozza jutni. Jelenleg van kint egy Asus rog strix Rx 560 25k-ba... igaz kép nincs kint, de ha ráírsz az eladóra biztos tud küldeni képeket, teszteket stb. egy próbát megér. Én azért javaslom min. az rx 560as szériát, mert ez alá már nem lenne érdemes menni és elég sok játékon fogsz tudni játszani... hardverapron vadászgass Sapphire pulse Rx560 4gb-ra, kis 1 ventis kártya és elég sok mindenre elég. Olyan 20-25k-ba szokott lenni általában de elviszik mint a cukrot. Tápot pedig mindenképp cserélnék valami minőségi tápra, mert ha gyenge tápod van és nem épp egy jobb fajta, akkor ilyen alkatrészek mellett mondható, hogy "The bomb has been planted"
2021. jan. 11. 05:32
 4/7 DestinyInCap ***** válasza:

[link]

Ha nem szeretnél sokat költeni mert nincs rá keret, de mégis valami minőségibbet szeretnél, akkor ezt a tápot mindenképp megvenném. 500w bőven elég, rengeteg sata csatlakozó van rajta, molex is, 4+4pin cpu csatlakozó stb. Ár/értékben remek táp. Végül ha azt nézzük számoljunk max árban... Gpu 25k + táp 15k... 40ezret valahogy próbálj meg félre rakni apránként mert olcsóbban sajnos nem nagyon jösz ki. Tápból azért vennék mindenképp újat és nem használtat, hogy évekig kiszolgáljon és ne kelljen aggódni azon, hogy vajon meddig fogja bírni.

2021. jan. 11. 05:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Megéri megvenni. Manapság az ilyen gépeket 40.000 körül adják.

A bővítéshez meg valóban kicsit több infó kéne, az alaplapról.

2021. jan. 11. 06:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Ilyen gépeket 30 ezer alatt adnak.

Nagyon fontos, hogy milyen gép ez, milyen szabvány, milyen alaplap. Fejlesztés szempontjából.

2021. jan. 11. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:
GTX960 4gb/GTX1050 4g
2021. jan. 13. 03:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!