Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A VGA kábelhosszúsága befolyás...

A VGA kábelhosszúsága befolyásolja a kép minőségét?

Figyelt kérdés
3 méteres kábelre van szükségem. Az olcsó normál méretű kábellel jó a kép, viszont messzebb van a gép a monitortól, ezért 3 méteresre van szükség. Már 3 db 3 méteres kábelt vettem és a drágábbal is szellemképek vannak a monitoron. Vettem egy olcsót, nem jó, egy drágábbat, az sem jó, egy még drágábbat és az sem jó.
2021. jan. 6. 18:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, befolyásolhatja.

A VGA analóg jelekkel dolgozik, így minden kis zavar, interferencia rontja a képet. A hosszabb kábel pedig több zajt tud benyelni. Lehet próbálkozni árnyékolt kábellel, de za igazi megoldás az lenne, ha a zavar forrását sikerülne megszüntetni.

2021. jan. 6. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Minőségi 3 méteres kábel jó képet adhat. Régebbi projektorok pl 5-10 méteres kábellal működő képsek voltak.
2021. jan. 6. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
VGA az videokártya, ha D-Sub kábelre gondoltál, akkor nevezd a valódi, egyetlen nevén.
2021. jan. 6. 19:34
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha van DVI vagy displaypord vagy HDMI a monitoron és a videokártyán, akkor ezzel próbálkoznék. Mindenképp digitális jelre váltanék.

Ha muszáj az analóg, akkor vannak vastagabb szigetelt kábelek. Azt kéne találni óccóba használtan akár.

2021. jan. 6. 20:08
 5/11 anonim ***** válasza:
48%

#3 nincs olyan hogy D-sub kábel XD csak D-sub csatlakozó lol

ahogy #4-es is írja digitális megoldás lenne jó.

Ha mindenféleképp VGA kell, akkor javaslom PC bontóban keress, régen a VGA kábelek is jobbak voltak

2021. jan. 6. 21:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
#5 Nyilván ami két D-sub csatlakozót összeköt az nem d-sub kábel akkor :) gumival borított drótköteg!
2021. jan. 6. 21:27
 7/11 A kérdező kommentje:
nincsen külön videokártya a gépben, a processzorba épített videokártya van. 23 monitor és 1920-1080 a felbontás.A vicc az,hogy az előző vga kábelt kettő rövidből én eszkábáltam össze, forrasztottam, szigeteltem és tökéletesen működött, csak a csatlakozóknál megtört a kábel a monitor forgatástól és ezél kellet cserélni egy jó gyárira.
2021. jan. 6. 21:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Oké, de alaplapokon is szokott lenni egy digitális csatlakozó is, nem vsak a dsub
2021. jan. 7. 07:53
 9/11 A kérdező kommentje:
Tényleg van! 8-szor 3 pines fehér színű és a monitoron is. Ezzel is lehet összekapcsolni és akár jobb minőségű kép lesz? Mi a neve annak a kábelnek?
2021. jan. 7. 20:30
 10/11 A kérdező kommentje:

Megvan!

Tehát akkor ilyen kábel után búcsút mondhatok a szellemképeknek és egyéb zavarásoknak és jobb lesz a képminőség?

[link]

2021. jan. 7. 20:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!