Alapszintű videó vágáshoz, szerkesztéshez milyen erős gép kell?
Nem filmeket akarok vágni, nem profi módon :D
Még nem értek hozzá, most nézegetem hogyan is kell, pár perces videók összevágásáról lenne szó youtubera, egyéb portálokra.
Sajnos a mostani gépem már 5-6 éves
AMD Fx4300, 8gb ram, r9 270x, 1 ssd, 1 hdd ami talán mérvadó. Eddig csak alap munkákra használtam, képszerkesztésre (ott érzem hogy néha kevés).
De videó szerkesztésre elég lenne? :)
Köszönöm előre is a válaszokat
Neked meg könnyebb lett volna tovább görgetni mint idekommentelni :)
Vicces, hogy mikor elfelejtem egy kérdésbe beleirni, hogy értelmes válaszokat várok mindig valami ilyen roppant okos az első :)
Nem napi kérdés, hogy most megvágjak egy videót, szeretnék majd 1-2 héten belül, vagy még januárban, nézelődök, azt sem tudom milyen program kell hozzá hogy álljak neki.
Miért fáj, hogy megkérdeztem? :) Bár vannak akik normálisan fognak válaszolni, nekik előre is köszönöm :)
hát proci az lehetne gyorsabb, de kicsit hosszabb renderelési idővel bőven lehet ezen a gépen vágni pár perces videókat - igaz nem 4k-ban kell próbálkozni.
Ennél rosszabb gépen vágtam 720p-s videókat sony vegasban és affter effectben, 4 gb ram volt kevés, de közben nem futott más.
Alapszintű vágásra elég az ingyenes OpenShot. Magyarul is tud.
A lényeg, hogy SSD-n legyen a teljes munkafolyamat. Ilyen párperces montázsokhoz elég lehet akár a 8GB RAM is. De ezt a legegyszerűbb bővíteni, ha szűk keresztmetszet lenne. Olcsón, hardverapróról.
Célgépet úgysem fogsz venni ehhez a feladathoz, szóval próbálgasd! Aztán ha van egy nagyobb kereted, komolyan fejlesztenél, akkor lesz érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ez a mostani gép is elvégzi a feladatot, csak lassan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!