Milyen gépet ajánlanátok videó vágásra és kép szerkesztésre?
Sziasztok!
A keret olyan 600k~ körül van. Feljebb nem szeretnék menni és felesleges is lenne. Ebben benne van a gép, lehetőség szerint nagy srgb lefedettségű monitor is amely 4k-s.
Nézegettem újonnan egy i9 9900k + vega 56/64 kombót egy hdr 10 bites 4k monitorral.
Használtan ilyen árban van i9 9900k + 1080 ti.
Vagy gondolkozom iMac-en, használtan van 5k-s 27"-os imac,
Újonnan inkább 21.5"-os 4k-s imac.
Hordozható eszközökben ilyen árkategóriában ennek a teljesítménynek csak egy része érhető el sajnos, így bármennyire is jó lenne hordozható eszköz, így kompromisszumot kell kötni.
Tudom itt az a leginkább a döntő kérdés, hogy elég a Premier pro, vagy kell a final cut. Legszívesebben utóbbit választanám, de nem minden áron.
Köszönöm, ha elolvastad és leírod a véleményed kulturáltan!
Az attól függ, hogy milyen komolyságú munkára. Ha a helyi mókaTV anyagait kell megvágni vagy valami YouTube minőségű végeredményre van szükség, akkor teljesen felesleges az sRGB monitor, oda elég a nyers erő amivel gyorsan letudható a munka.
Ha a jó minőségű fényképészeti eszköztár is adott és a vizuális részletesség is fontos, amatőr filmes munkára kell pl., akkor én beruháznék legalább a legolcsóbb Panasonic paneles EIZO monitorra (CG 240), még ha kicsit ki is kéne tágítani a keretet, hogy valami olcsóbb PC beférjen mellé.
Ha ez így lesz, mindenképp számításba fogom venni.
Lehet intelnek is lesz rá válasza, sőt biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!