Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzor túlhajtása...

Ben2002 kérdése:

A processzor túlhajtása csökkenti az élettartamát?

Figyelt kérdés
A hetekben vettem egy i7 870-et. Megnéztem mit mutat a bios és 0,27 GHz-el több volt a gyárinál a túlhajtás. Ebből lehet valami problémám a jövőben, vagy nem kell aggódnom?

2021. jan. 1. 19:37
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hát jobb proci kellene, ezt alá is írom. Már hónapok óta nézegetem a ryzen 5,7 procikat, de az sokkal nagyobb befektés lenne. Ugye egyből a proci. 50-80e ft körül mozognak az 5,7-ek. Aztán az alaplap megint legalább 30e + 16gb ddr4-es ram.

A mostani gépep a töredékébe került és mégis futtat minden olyat amire szükségem van. Ezért döntöttem végül a régebbi i7 mellett.

2021. jan. 2. 12:34
 12/12 anonim ***** válasza:
Rövidtávon igazad van, de ha később gépet veszel, akkor meg sokkal drágábban fogsz kijönni, ugyanis új proci, új foglalatú, hoppá, kell egy új alaplap. A RAM is régebbi, hopp, nem megy bele, kellenek új RAM-ok. Máris ott vagy, hogy a régi géped nagy részét fölöslegesen vetted meg (hacsak alapból olyan alaplapod volt előtte, ez esetben tárgytalan, amit írok).
2021. jan. 2. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!