Egy Phenom II x4 955 (BE) processzor húzásánál mik a hibalehetőségek, normális körülmények között van-e nagyobb élettartam csökkenés, egyáltalán van valami védelem ez ellen, ha valamit rosszul csinálok (tovább)?
AMD Overdrive-t használok, egy külföldi youtube videó mutatása alapján csináltam az egészet.
A voltage alapbeállításként 1.3000 és én 1.3500-re emeltem. 18.5x-ös szorzóval (minden magra) azaz 3200-ról 3800 MHz-re.
Mekkora az élettartam csökkenése ennél a Black Edition procinál?
Prime95 tesztben, 5-10 perc erejéig tökéletesen ment, 3D alkalmazásban is tesztelve nem indult újra.
Szóval a lényeg, hogy hosszabb ideig maradhat-e így vagy nem.
Ezirányú olvasmányt konkrétan még nem találtam azért kérdezem itt.
FONTOS:
Ha drágább a víz, mint a leves, akkor semmiképp sem folytatnám és visszavenném alap órajelre, de ha ezen az emelt feszen hagyom, akkor "normális körülmények között" lehet-e?
400-as Chieftec van mellette és egy ASUS Knight II-es hűtő egy sima ASUS alaplappal (nem tuningra szánt). 50 C fölé a proci így sem megy.
Köszönöm, hogy elolvastad és a segítséget előre is!
mikor a cpu meghal akkorra már nem is fog értéknek számítani. egyébként az alaplapnak nagyobb az esélye hogy meghal de az oc annyira nem veszélyes alapjában véve ha megállsz a megfelelő voltage-nél és nem melegszik túl akkor éveket kihúzhat oc-val a gép persze ahhoz jó táp is ajánlott.
mikor oc-zol szépen lassan kell lépkedni a hz-vel ha már nem stabil vagy nem indul a rendszer akkor kell növelni a voltage-t és folytatni a hz-val a következő problémáig
ezen kívül figyelni kell a hőfokokra, valamikor egy pár hz változtatásnál megtörténhet hogy óriásit ugrik a hőfok ott kell abbahagyni annyit bírt a lap,proci,ram kombó állítsd vissza az utolsó stabilra és nincs gond.. oc-hoz mindenképp a biosban való állítgatást ajánlom ott a legbiztosabb.. 10 perc viszont kevés teszt idő
sok cikk és leírás van az oc-hoz a lényeg hogy keresd meg mennyi a maximum voltage amit elbír a procid mielőtt próbálkozol (nézelődj fórumokon) és SEMMIKÉPP ne menj afelé
az alkatrészek mindenképp öregednek ezzel nem lehet mit tenni. ha nem oc-zol is de ha oc-zol is. viszont ezt nem úgy kell elképzelni hogy oc és akkor fél éven belül dobhatod ki a lapot. rövidíti az élettartamot de tegyük fel 7 év helyett 6-ot fog csak menni viszont ezt nem lehet kiszámolni. ha többre van szükséged akkor overclockolj nyugodtan csak ésszel
itt elmagyarázzák angolul:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!