Ryzen 5600x -5800x melyik videokártya illik hozzá, ahol még nem fog cpu limit jelentkezni? És számít-e a +2 mag, vagy inkább az egyszálas teljesítmény. 1080p-ben.
6900XT vagy 3090 is mehet mellé nyugodtan.
Szerintem jelen álláspont szerint még nem, egy jó ideig elég az 5600X is.
Inkább a VGA vétellel érdemes várni és abból jobbat venni.
Több GPU-s rendszerbe meg semmikép sem érdemes gondolkozni, mert nem jól skálázódik, illetve szinte nem is nagyon támogatott.
Ryzen 5 5600x-hez 2xRTX 3090 24GB GDDR6X a Ryzen 7 5800x-hez 4xRTX 3090 24GB GDDR6X a plafon.
#2.Hozzáteszem hogy azért annyira nem fényes a helyzet a több GPU-s VGA-kal:
Egy b450 tomahawk lapban van 2600x és arra gondoltam a jövőben váltanék 5600 vagy 5800x-re és majd jobb kártyát is vennék. De megvárom amig az árak normalizálodnak és kártya is lesz bőven.
Egyébként az a bottleneck calculator kamu és a hasonló oldalak is, sajnos. Valodi tesztek alapján lehet megmondani és ezért kérdeztem, ha van valakinek tapasztalata.
#6 mindegy mere tobb gpu s rendszernek nincs ertelme mint irtak, nem foglalkoznak vele sehol sem se a szoftver se a hardver gyartok, majd ha lesz idejuk biztos fognak ha latnak benne ertelmet
masik pedig hogy sokkal tobbet koltenel e procira es netan alaplap valtasra, hogy nehany helyen nyerj par min fps plusz... ami tobbnyire gyakorlatban lenyegtelen lesz
Ket proci kozul hogy melyik? ara inkabb fog szamitaninmikor veszed, ha megengedheted erdemesebb a tobb magos szalast, mivel ezzel foglalkoznak vagyis egyre jobban skalazak magokra, szalakra amit lehet igy lesz elonyod belole
egy extras alaplapban pedig annyira egyedien belehet allitani mindent hogy mocskosul tisztessegtelenul nagy elonyre tehetsz szert, mint a gyari beallitasokkal ugyan abban anlapbannis, vagy mint egy olcso lapban
nem tudom lapod mennyire fog behatarolni
ne pusztan mezei tuningra vagy oltimalis beallitasokra gondolj csak de mar az is sokat jelenthet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!