Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől ilyen drágák mosz az...

Mitől ilyen drágák mosz az NVIDIA kártyák, egyszerűen nem tudnak gyártani vagy mi az oka ezeknek a megfizethetetlen aranyáraknak?

Figyelt kérdés
RTX ide vagy oda, nem érik meg az árukat + 40%-os plusz teljesítmény és duplája vagy még drágább. Vagy ennyi az áruk, ez lesz a normális majd?
2020. dec. 28. 23:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
...és zabélják az áramot, mert már nem elég 550-es ide, hanem kérem 750-es táp kell ezeknek. Eddig a standard 500 W volt, ezután változni fog a dolog úgy érzem.
2020. dec. 28. 23:57
 12/18 anonim ***** válasza:

covid miatt akadozás van mindenhol a gyártásban és a szállítmányozásban is. volt már gond mindennel, ha utánanézel a híreknek. leginkább a memóriachipekkel... egyszerűen nem kaptak a gyártók.

Elég komoly pletyka van arról, hogy az nvidia saját kriptobányász farmot épít, és oda kell a rengeteg GPU, meg eleve a szerződött partnerek az elsők, így a piacra kevés jut... azt meg elviszik a bányászok ilyen versenyárakon is. nem marad egyszerűen. közép-belépő kategóriás kártyákat is viszik már bányászni. Én nem értem hogyan működik ez, csak azt látom, hogy rekordárfolyamon megy most minden kriptovaluta... naponta látok „videokártyát vennék” hirdetéseket. Visznek ezek már használtat is, mindent, ami mozdítható. Nameg a karácsonyi láz is rátett egy lapáttal, a fél világ vásárlási lázban égett.

talán most már teljesen a szabad piacra mehet majd a gpu-k nagy része, és reménykedhetünk, hogy a kriptovaluták is alábbhagynak... akkor elindulhatnak a gpu árak a normalitás irányába.

Ha beszakad ez, akkor lehet készülni keveset futott rtx 3000-ek vásárlására féláron 🙂

[link]

Messze vagyunk még attól...

2020. dec. 29. 07:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy rtx 3070-nek elég még egy normális 550W táp. 3080-nak kell a 650W.
2020. dec. 29. 07:57
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja a COVID...én hülye erre nem is gondoltam, hogy amiatt nincs annyira gyártás. Teljesen elfelejtettem.
2020. dec. 29. 08:22
 15/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

inkabb bitcoin embargo kellene

olyan hogy nagy helyek tomegesen ne tudjak vga kat felvasarolni csak hogy banyaszhassanak, valoszinu ez tortenik kijon 10000 vga a gyarbol es annak 90% a egybol banyaszokhoz landol mert felvasaroljak

tapot nem tudom miert emlited valoban csak a teljesen legfelso csucskariknak kell kicsit nagyobb tap

de ez regen is igy volt, 290/390 se volt kisfogyasztasu, se titan x ek stb.

fokepp azert kell nagyobb tap mert melletuk mar egy szinten legfelsokategorias proci is kell amit huznak is

ezeknek a prociknak azert sokkal vadabb a fogyasztasa mert mag-taraknak gyartottak oket mag-silonak, biztos majd malomban leorlik es kisutik

2020. dec. 29. 08:53
 16/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ha ennyire van erre igeny akkor pedig kimondottan olyan vga kat kellene budget koltsegbol nyomni ami kizarolag bitcoinert van

hogy ne a jatekosoknak/munkasoknak szant kinalatot zavarjak ezzel

elvileg mar regebben is volt ez remelem belendul inkabb, vegulis gyartonak rengeteg bevetelt jelentene

aztan a bitkoinosok meg menyjenek csodbe azt jol van

2020. dec. 29. 08:57
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
AMD már ráállt erre, és az rx 6000 széria kifejezetten gyenge bányászáshoz az áráért. Vagyis valami cikkben ezt írták.
2020. dec. 29. 09:14
 18/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 :D ja az is jo opcio hogy munkara jatekra eros legyen a vga de bitcoinra hasznalhatatlan :D

es hogy behogy sirjanak a BTC sek azert lenne budget btc vga is kiadva

2020. dec. 29. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!